Íme, egy kihagyhatatlan ajánlat a lengyelektől
Ingyen árulják a tengerparti homokot. Thaiföldön se egyszerű az élet.Plusz egy kígyófogók. Heti abszurdhírek-rovatunk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Heti abszurdhírek-rovatunkban a lengyelek, akik ingyen kínálják a tengerparti homokot, a thaiföldiek, akik egy fatörzstől várják a lottószámokat, és a férfi, aki kígyófogást hazudott. A cikk végén szavazz, hogy szerinted melyik volt a legabszurdabb hír.

Ingyen kínálja tengerparti homokját mindenkinek egy lengyel város

Leba elöljárói éppúgy ajánlják kristálytiszta északi-tengeri homokjukat gyerekek kerti homokozóiba, mint építési vállalkozóknak. A bőkezűség oka az, hogy a tengerparti homokdűnék vándorolnak, és mostanra a Slowinski Nemzeti Parkban lévők kezdik eltömíteni a helyi vízi utakat, közük egy olyan csatornát, amely a város festői kikötőjébe vezet.

A város állandóan kotortatja a homokot, ami igen sokba kerül, ezért boldogan áll minden homokra vágyó rendelkezésére.

Pawel Dabrowski, Leba idegenforgalmi illetékese - a csalódások elkerülése végett - tudatta, hogy a homokot ingyen adják, de teherautónként 82 zloty - közel 6 ezer forint - adminisztrációs díjat kell fizetni.

Egy fatörzstől reméli megtudni a nyertes lottószámokat több ezer ember Thaiföldön

A 13 méter hosszú rönk a föld alatt rejtőzött, csak július elején került a felszínre, mert egy család kis tavat ásatott a kertjében. A törzsről hamarosan az a hír járta, hogy varázsereje van, és meg tudja jósolni a nyerő lottószámokat. Mindez azon alapul, hogy néhány helybeli valóban nyert a lottón, miután hozzáért a fához.

Azóta már vagy ötezren zarándokoltak a rönkhöz, naponta legalább száz fatörzsvendég fordul meg a faluban. Vannak, akik nem a lottón akarnak nyerni, hanem betegségeik gyógyulását remélik a törzs érintésétől. A varázserejű rönköt ajándékokkal halmozzák el, ezek zöme disznófej és egészben főtt csirke.
A legfejlettebb technikát bevető lottósok hintőport szórnak a törzsre, majd dörgölni kezdik, remélve, hogy a kirajzolódó jelek számok lesznek, és még jobban remélve, hogy nyertesek - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Már nem hősnek, hanem csalónak tartják Ausztriában a kígyófogót

A férfi - állítása szerint - egy folyóparton fogott egy két méter 30 centis óriáskígyót. Mint kiderült, a közönséges óriáskígyó - Boa constrictor - aprócska korától a férfié volt, ám mára túl nagyra nőtt, gazdája pedig a mesés megoldással próbált túladni rajta. Miután becipelte hétkilós hüllőjét egy állatmenhelyre, és elregélte folyóparti kígyókalandját, híre kélt az esetnek, és még ünnepelték is a salzburgi férfit bátorságáért, hogy nem futamodott meg a kígyó láttán, hanem elfogta.

Csakhogy éppen a vakmerőség miatt lett gyanús a történet az állatvédőknek.
- Aki nem ismeri a kígyókat, biztos, hogy nem ragad meg egy óriáskígyót, hanem sikoltozva elrohan, és hívja a rendőrséget - idézte a The Daily Telegraph című brit lap Susanne Hemetsbergert, az Osztrák Állatvédő Szövetség elnökét.
Nyomozás kezdődött az ügyben, és kiderült, hogy férfinak van még további kettő kétméteres kígyója, amelyeken szintén szeretne túladni.

- Remélem, hogy a hazudozó elnyeri méltó büntetését. Nem engedhet valaki büntetlenül szabadon egy kígyót, hogy utána a megtaláló szerepében tetszeleghessen - mondta Hemetsberger, hozzátéve, hogy korlátozni kellene az egzotikus állatok eladását a tapasztalatlan vevők miatt.

Ezt is szeretjük