Eszedbe ne jusson ezt a házimunkát végezni a kánikulában - Komoly veszélyekkel járhat

Nem csupán egészségügyi veszélyei lehetnek.

Fűnyírás a kánikulában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Beköszöntött Magyarországon a trópusi kánikula, a legtöbb ember árnyékba húzódik, vagy épp a Balatonba lógatja a lábát, esetleg egy mediterrán ország tengerének habjaiban lubickol.

Aki viszont épp nem nyaral, és úgy gondolja, hogy itt az ideje tüsténkedni egy kicsit a ház körül, legyen óvatos, az egyik, kertben végezhető házimunka most semmiképp nem javasolt.

Fűnyírás a kánikulában

Ez pedig nem más, mint a fűnyírás. A hőmérők higanyszála lassacskán felkúszik 40 Celsius-fokra a hét második felében, a szakértőknek pedig egyértelmű javaslata van, hogy ilyenkor mit szabad tenni, és mit nem a fűnyírást illetően - írja a 24.hu.

A hőség tönkreteheti a pázsitot, a nagy forróságban a fűszálak száradni kezdenek, hiszen nem kapnak elegendő vizet. Ha ennek tetejébe még le is vágod, könnyedén tarló lehet belőle, ami hosszú távú problémákat jelenthet a fű egészségére nézve. 

Eső hiányában legyen az öntözésen a fókusz, itasd át még kora reggel a talajt - az esti órákban viszont ne öntözd, hiszen az teret adhat a gombásodásnak. Ha mindenképp le kell nyírnod a füvet a héten, hagyd meg legalább 6-8 centire a fűszálakat - olvasható a 24.hu cikkében. 

Ha érdekel a pontos időjárás-előrejelzés a mai napra, kattints ide, és olvasd el a reggeli cikkünket.

A te egészségednek sem mindegy

Az sem elhanyagolható szempont, hogy az emberi testre így is óriási terhet ró a kánikula, és ha a legmelegebb órákban hosszú percekre kimerészkedsz füvet nyírni a tűző napra, az veszéllyel lehet a szervezetedre nézve is. A forróságban mindig ügyelj a megfelelő folyadékpótlásra, illetve bátran használd a fényvédőket is, és egy csinos kalap sem árthat, ha kint tartózkodsz. 

A fűnyírás 6 aranyszabálya: így lesz mindig harsogóan zöld és egészséges

A fű csakis úgy lesz dús és zöld, ha megfelelően nyírják. Fontos a hossz, a gyakoriság és a napszak is.

Elolvasom

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük