A szuperhold fényében tört ki a vulkán: bámulatos fotók a pillanatról

Okkal hihetné az ember, hogy ilyesmit maximum a fantasztikus filmekben látni.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már több mint egy hete, hogy kitört a Mayon, a Fülöp-szigetek egyik legaktívabb vulkánja, és azóta is fortyog. A legújabb fotók viszont a szuperholdnak köszönhetően, ha lehet, még látványosabbra sikeredtek, mint az első képek, melyeket megmutattunk.

Kitörésekor a tűzhányó krátere tíz kilométeres magasságú hamufelhőt lövellt ki, miközben az oldalából két helyen ömlött a láva két-, valamint ötszáz méteres magasságba. A vulkán kitörését már hetekkel ezelőtt sejteni lehetett, ezért a katasztrófavédelem nyolc kilométeres körzetben mintegy negyvenezer lakost evakuált.

Bár a Mayon tevékenysége kissé csillapodott, napjainkig is elképesztő mennyiségű hamut, füstöt és lávát zúdít a környezetre, ami a szuperhold jelenségével együtt hátborzongató látványt nyújt.

A szuperhold fényében tört ki a vulkán

A szuperhold szupersége abban rejlik, hogy ilyenkor az égitest legtávolabbi pontjához viszonyítva nagyjából ötvenezer kilométerrel közelebb van a Földhöz, ennélfogva a normál méretéhez képest durván 14%-kal nagyobbnak tűnik. Maga a szuperhold kifejezés pedig az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontjára eső teliholdciklust jelenti. Nézd meg képeken a rendkívüli pillanatokat!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Főkép: MTI/AP/Bogie Calupitan

Ezt is szeretjük