Ingyenes a metró és a HÉV: ezek változnak a hétvégén Budapest közlekedésében
Forgalmi korlátozások és ingyenes tömegközlekedés.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a szokásos Forma-1 Magyar Nagydíjat. A rendezvényre akár napi százezer ember is érkezhet a mogyoródi Hungaroringre, de legnagyobb forgalom várhatóan szombaton és vasárnap lesz.

Budapestet az esemény közelsége teszi érintetté a versenyben. Nem árt, ha hétvégén odafigyelsz a Forma-1 miatt megnövekedett forgalomra a főváros környékén. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága felhívja az autósok figyelmét, hogy az M0-ás autóút 52-es kilométerszelvényénél, a péceli hídnál mindkét irányban változni fog a forgalmi rend. Sávok szűnhetnek meg, ezért fokozott óvatosságra int a rendőrség.

Nem csak autóval lehet megközelíteni a Hungaroringet. A BKK felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy a Mogyoród melletti pályát csak a 8-as jelzésű, gödöllői hévvel lehet megközelíteni. Ehhez Szilasliget vagy Mogyoród megállóknál érdemes leszállni.

A hév szerelvényei ma délután és egész hétvégén plusz kocsikkal járnak a várható megnövekedett forgalom miatt. Csütörtöktől vasárnapig az ezeken a napokon érvényes Budapest 24 órás, Budapest csoportos 24 órás és 72 órás jeggyel, Budapest kártyával, valamint 5/30-as jeggyel rendelkezők a hév vonalán Mogyoródig közlekedhetnek, nem kell kiegészítő jegyet vásárolniuk.

A vasárnapra érvényes, kedvezményes 9990 forintos álló-, illetve a 19 990 forintos ülőjeggyel aznap mind a négy metróvonalon díjmentesen lehet utazni. Ezekkel a jegyekkel a MÁV és a GYSEV is ingyenes utazást biztosít Mogyoródra.

Ezt is szeretjük