Lezárások az ünnepen: erre számíts a közlekedésben

Október 23-án lezárások és terelések várhatóak. A belvárost érdemes teljesen elkerülni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nemzeti ünnep és központi megemlékezések, akkor útlezárások és forgalmi változások. Október 23-án főleg Budapesten kell számítani jelentős forgalmi változásokra. Összeszedtük a legfontosabbakat.

A fővárosban egész nap lesznek programok az ünneppel kapcsolatban. Lezárják a Műegyetem rakpartot a Gellért tértől a Bertalan Lajos utcáig, itt megállási tilalommal is számolni kell egészen másnap reggel 6 óráig.

A belvárosban is kellő figyelemmel kell megtervezni az útvonalakat annak, aki közlekedni kíván, hiszen az Alkotmány utcát teljes egészében lezárják a délelőtt folyamán. Ebben az utcában értelemszerűen megállni is tilos lesz ebben az időszakban.

Ma délután 16 órától felvonulás lesz a Műegyetem rakpart-Szent Gellért rakpart-Döbrentei tér-Döbrentei utca-Ybl Miklós tér-Lánchíd utca-Clark Ádám tér-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart-Bem tér útvonalon. Az említett szakaszon fennakadásokra kell számítani.

Tilos lesz megállni reggel 6 órától éjfélig az Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Nagymező utcáig, valamint az Operaház környékén található mellékutcákban. További információkért és a pontos programokért érdemes felkeresni a kormány tematikus honlapját.

Nemcsak Budapesten, hanem több vidéki városban is terelésekre lehet számítani. A belvárosokban a megemlékezések alatt általában terelt útvonalon járnak a buszok, illetve megállási tilalmakat vezetnek be.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A közösségi közlekedésben is sok változás lesz. A 2-es villamos csütörtökön az első járatindulástól várhatóan 12:00-ig, valamint október 25-én, szombaton 9:30 és 11:00 között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér M között közlekedik.

A 7-es, a 107-es, a 133-as és a 233-as busz forgalomkorlátozásának mértékét az ünnepi programon résztvevők létszáma teszi függővé a BKK. Október 22-én, szerdán várhatóan 17:20 és 17:40 között a felsorolt buszjáratok – amennyiben a forgalomkorlátozást a rendőrség elrendeli – mindkét irányban módosított útvonalon, a Szabadság hídon át közlekednek. További információkért keresd fel a BKK honlapját

Ezt is szeretjük