25 utcát lezárnak az ünnep miatt a fővárosban
Jobb, ha nem indulsz el autóval
A közlekedés rendje már kedd délutántól megváltozott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az október 23-i rendezvények miatt jelentős forgalmi változásokra, és emiatt a közösségi közlekedés menetrendjének módosulására kell számítani - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A Budapesti Közlekedési Központ felhívta a figyelmet arra, hogy az egész napos rendezvények miatt a belvárosban és a főútvonalakon az autó helyett a kötöttpályás tömegközlekedést vegyék igénybe, mert kocsival lehetetlen lesz közlekedni és parkolni.

Hol lesznek a lezárások?

Közúti forgalomkorlátozásra már október 22-én, 16 órától 20.30 óráig számítani lehetett, ekkortól teljes hosszában lezárták az Andrássy út-Oktogon-Teréz körút-Király utca-Nagymező utca által határolt területet, valamint a Király utcát a Teréz körút és a Nagymező utca, a Nagymező utcát pedig a Király utca és az Andrássy út között.

Szintén kedden 16.30 és 18.30 között felvonulás miatt szakaszosan lezárták a budai felső rakpartot a Műegyetem rakparttól a Bem József térig. Az Andrássy utat kedd 23 órától csütörtök reggel 4.30-ig teljes hosszában lezárják.

Szerdán egyebek mellett nem lehet majd közlekedni időszakosan a Dózsa György út Szondi utca és Városligeti fasor közti részén, a Széchenyi tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Apród utca-Döbrentei tér-Szent Gellért rakpart-Szent Gellért tér-Budafoki út-Egry József utca-Műegyetem útvonalon, a Bem József tér-Bem rakpart-Margit hídi felhajtó-Margit híd-Nagykörút-Oktogon útvonalon, a Vértanúk terén, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Deák Ferenc térnél sem.

Módosuló menetrend és szakaszos lezárások

A korlátozások miatt több felszíni és felszín alatti közösségi közlekedési járat menetrendje is módosul. A kisföldalatti Oktogon és Széchenyi fürdő közötti állomásait szakaszosan lezárhatják dél és este nyolc között. A 2-es villamospótló szerda délután kettő és három között nem, utána pedig rövidített útvonalon szállítja az utasokat.

A 9-es buszok szerdán fél kettő és fél négy között Óbuda, Bogdáni út és Arany János utca, valamint Kőbánya vasútállomás és az Uránia között szállítanak utasokat, és terelt útvonalon közlekednek. A 16-os buszok szerdán 14 és 20 óra között szintén módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton közlekednek.

A 20E buszok szerdán terelve közlekednek, és nem érintik a Hősök terét, majd a Róbert Károly körúti megállót, a 30-as 30A és 230-as járatok szintén terelve közlekednek. A 105-ös buszok kedd 23 órától a szerdai üzemzárásig az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán közlekednek. A 115-ös járatok szerdán 14 és 20 óra között az Árpád híd és a Széchenyi István tér, illetve a Boráros tér és az Uránia között járnak.

További változások

A 70-es és 78-as trolik kedden 16 órától üzemzárásig a Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-Nagymező utca útvonalon haladnak, a 72-esek szerdán fél kettőtől fél négyig szintén módosított útvonalon közlekednek, és buszokkal szolgálják ki a vonalat. A 73-asok szerda déltől este nyolcig a Keleti pályaudvar és az Astoria között közlekednek.

A 75-ös jelű trolik szerdán egész nap módosított útvonalon szállítják az utasokat, a 76-osok dél és este nyolc között a 72-esek vonalára terelve közlekednek.
A 979-es éjszakai buszok keddről szerdára, illetve a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka módosított útvonalon, az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán közlekednek.

Ezt is szeretjük