Földönkívüli DNS az esővízben?

Megdöbbentő felfedezés

A dél-indiai vörös eső, mely máig rejtély a tudósok számára, bizonyíték lehet a földönkívüliek létezésére.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A soha be nem következő dolgokra mondjuk azt, hogy majd, ha piros hó esik. A természet azonban kiszámíthatatlan, soha nem látott jelenségekre képes, hiszen a világegyetem és működésének titokzatossága az emberi elme által meghatározhatatlan dolgokat is képes produkálni.

Ugyanakkor, ha bolygónkon valamilyen megmagyarázhatatlan esemény történik, olyan, ami addig korábban szinte sosem fordult elő, szinte azonnal életre kelnek a földönkívüliekhez kapcsolódó magyarázatok is, hiszen a Földünkön kívüli létformák rejtélye a mai napig nagy kérdés. Vörös havat még nem látott a világ, vörös esőt viszont már igen, mely azóta sem hagyja nyugodni a tudomány világának tagjait.

Ritka jelenség Kerala tartományban

Az indiai monszunidőszak júliustól szeptemberig tart, amikor is bőséges csapadék hull a földre - mennyisége havonta 200 és 300 milliméter között van. 2001-ben azonban ez az időszak más volt, mint a többi.

A történet egész pontosan 2001. július 25-én kezdődött, a helyi híradások szerint hangos mennydörgéssel és villámlásokkal, majd a házakat és a talajt az esővíz szokatlan, vörös színben kezdte áztatni, mely az elbeszélések alapján olykor barnás és feketés árnyalatot vett fel. Mindez a napok múlásával ritkult, míg szeptember 23-án vége szakadt a szokatlan természeti jelenségnek.

A mélyen vallásos helyiek ezt nemcsak országukra és népükre, de az egész világra nézve vészjóslónak tekintették, a tudomány azonban még megdöbbentőbb eredményre jutott: szerintük ugyanis nem zárható ki, hogy egy meteor által a föld légkörébe került földönkívüli organizmus festette meg a csapadékot.

Földönkívüli anyagot találtak

Dr. Godfrey Louis, a Mahatma Ghandi Egyetem fizikusa mintákat vett az esővízből, hogy magyarázatot találjon a szokatlan színre - megdöbbentő eredményei öt évvel az eset után kerültek nyilvánosságra.

A vizsgálatok során olyan, 4-10 mikron méretű, vastag burokkal és meghatározott belső struktúrával rendelkező mikroorganizmusokat talált a vízben, melyek, bár nem rendelkeznek DNS-sel, reprodukcióra képesek, külalakra pedig leginkább a földi egysejtűekhez hasonlítanak.

A Földön élő összes szervezet örökítőanyagát elpusztító, 315 fokos hőmérséklet sem gátolta a mikrobákat a szaporodásban - Louis véleménye szerint ez azért lehet, mert földönkívüli eredetű anyagról van szó, mely alkalmazkodott az űr zord és szélsőséges körülményeihez, szobahőmérsékleten ráadásul inaktív. A rejtélyes anyag pontos meghatározása azért is fontos állomása a tudománynak, mert ez alátámasztaná Wickramashinge pánspermia elméletét, mely szerint 4 milliárd évvel ezelőtt üstökösök hozták bolygónkra az életet.

Mit gondolnak a szkeptikusok?

A 2006-ban nyilvánosságra került vizsgálati eredményekkel nem zárult le a rejtélyes anyagot tartalmazó vörös eső története, hiszen tavaly is újabb publikációk és vélemények láttak napvilágot ezzel kapcsolatban.

A földönkívüli létre utaló jelek szerint a szkeptikusok a vizsgálatok után az eső egyes összetevőit algaspóraként azonosították, ez adhatta a vörös színt. A későbbi elemzések azonban már DNS-re utaló nyomokat is kimutattak a csapadékban, mely szintén a spórák elméletét igazolja, bár ezt csak egy publikációban ismerték el Louis-ék.

Szakmai körökben azonban nem az űrből érkező organizmus ténye miatt kételkednek a vörös eső rejtélyében, sokkal inkább az egzakt dokumentumok hiánya okoz kételyeket egyes tudósok köreiben, hiszen ők sem tartják kizártnak, hogy más égitestekről származó egyszerű életformák szaporodóképes állapotban jussanak el Földünkre.

Ezt is szeretjük