7 csodás gyógyító szobanövény

A feng shui segít

Fáradtnak, kiegyensúlyozatlannak érzed magad? Lehet, hogy érdemes beszerezned néhány új szobanövényt.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A teljesség igénye nélkül mutatjuk be azokat a növényeket, melyek pozitív energiát sugároznak, és energiamezőik még a hitetlen, kételkedő emberek által is érzékelhetőek. Ezek a növények könnyen kezelhetőek, nincsenek nagy igényeik, minden lakásban meghonosíthatóak, és a feng shui szempontjából is kedvezőek. Megmutatjuk, pontosan milyen hatással vannak az emberi szervezetre, valamint hogyan ápolhatod őket.

Begónia

Hatása

Pozitív kisugárzása van, energiaáramlása kifelé törő. Párologtató képessége elősegíti a káros kémiai anyagok lebontását. Új ötletekre, elképzelésekre sarkall. Folyamatos virágzása a nyár, a meleg érzését kelti. Nagyon jó hatással van például a betegekre, idősekre, úgynevezett jókedvenergiát termel.

Ápolása

A világos, de nem túl napos helyeket kedveli, és igényli a folyamatos nedvességet . Ha megtalálod a helyét a lakásban, télen-nyáron szinte folyamatosan virágzik.

Bambusz

Hatása

Hatalmas energiákkal bír. Nem véletlen, hogy a feng shui egyik szent és legféltettebb növénye. Segíti az érvényesülési képességet. A kínai gyógyításban is fontos szerepe van, asztma kezelésére és ellenméregként is használják. Egyenletesen vibráló energiafelhő veszi körül.

Ápolása

Szereti a meleg és napos helyeket. Jól tűri a tűző napot is, de a földjét folyamatosan nedvesen kell tartanod. Legjobb, ha állandóan áll alatta víz, vagy vizes kavicsra helyezed.

Aszparágusz

Hatása

Aktivizál és erősít. Valóságos energiamotor. Ideális minden olyan helyen, ahol munkafolyamat, tanulási tevékenység folyik. Soha ne tedd hálószobába, mert olyan erősek az energiamezői, hogy zavarhatja az alvási folyamatot. A homeopátiás szerként is alkalmazzák: vese-, hólyag- és szívbetegségek kezelése során.

Ápolása

Kedveli a meleg, világos, de nem túl napos helyeket. Ne tedd a tűző napra, inkább árnyékban neveld. Igen nagy a vízigénye, alul-felül folyamatos öntözést igényel.

Szobaciklámen

Hatása

Serkenti a szív- és érműködést. A homeopátia is gyógyszerként alkalmazza, a központi idegrendszer zavarait orvosolja vele. Lebontja a káros kémiai anyagokat és egyenletes, minden irányba terjedő energiákat sugároz.

Ápolása

A világos, kissé hűvös helyeket szereti, nem bírja a meleg, száraz levegőt. Folyamatos öntözést igényel, de nem szabad hagynod, hogy a cserépben álljon a víz.

Kúszóka

Hatása

Erőteljes energiákat bocsát ki, lendületbe hoz, impulzív hatással bír - ezért soha ne tedd hálószobába, mert zavarhat az alvásban. Dús, sűrű hajtásai miatt akár belső térelválasztónak is alkalmas. Leépíti a káros anyagokat, és örvénylő, lüktető energiát áraszt.

Ápolása

A világos, kissé félárnyékos helyet szereti. A tűző naptól mindenképpen óvnod kell. Hatalmas a vízigénye, folyamatos öntözést igényel, akár állandóan állhat alatta víz.

Csüngőágú fikusz

Hatása

Gondoskodik a megfelelő páratartalomról, sok káros anyagot lebont a környezetedben. A fikusz jótékony hatással van a már meglévő, de rosszul működő párkapcsolatokra. Lökésszerű energiarezgései az érzelmi stabilitást és a hűséget segítik elő.

Ápolása

A lakás hűvösebb pontjain érzi otthon magát és nem kedveli a tűző napfényt. Nem igényel túl sok vizet, inkább az egyenletes öntözést kedveli. Ne álljon alatta a víz.

Cikkünk Horváth Mária Feng shui enciklopédia című könyve alapján készült.

Horváth Mária könyve bebizonyítja, hogy a feng shui kínai örökség ugyan, de az európai embernek is bőven van tanulnivalója a természet szeretetét hirdető, egyszerű és varázslatos kultúrából. A kötet példaértékű és egyedülálló, nem csupán magyarországi, de nemzetközi tekintetben is. Az ismeretek közötti eligazodást és az összefüggések felismerését rengeteg magyarázó ábra és táblázat segíti.

Kiadja az Édesvíz Kiadó.
A könyv ára 3 990 forint.

OLVASD EL EZT IS!

  • horoszkóp
  • különleges horoszkóp

Rejtett gyermekkori sebek a horoszkópban

Ezt is szeretjük