Hurkatöltés és csörögefánk
Féktelen disznótor a Skanzenban
Ha részt vennél egy igazi autentikus disznóvágáson és -toron, irány Szentendre február 12-13-án!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vízkereszttől - január 6-tól - kezdetét veszi a téli ünnepkör legvidámabb időszaka a farsang, mely Hamvazószerdáig tart. Ezt az időszakot a féktelen mulatozás, jókedv, a téltemetés és a tavaszvárás jellemzi.

Ha már kedved lenne kimozdulni a városból egy kis eszem-iszom erejéig, látogass el a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba február 12-13-án egy hamisítatlan disznótorra, farsangi mulatozásra.

Disznótor a hagyomány jegyében

A szórakozás, mulatozás természetesen együtt jár az evéssel, ivással. A disznótorokat is általában télen tartották: november 30-tól, azaz András napjától, a hideg, zord idő beálltától kezdődően. A farsang remek lehetőség a különböző maskarák, maszkok felöltésére, mókázásra. Február végéig ezekbe a szokásokba, hagyományokba és tevékenységekbe pillanthatsz be a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, a disznótoros, fonó és farsangi témájú hétvégéken.

A disznótoros hétvégék csúcspontja a február 12-13-ára esedékes disznóvágás, amikor autentikus környezetben, testközelben részesülhetsz az élményből.

Megtekinthető az állat hagyományos módon, szalmán történő perzselése, majd szétbontása. Lesz kolbásztöltés, csörögefánk kóstolása, a gyermekek pedig maszkokat és terménybábot készítenek.

Helyszín: Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2000, Szentendre, Sztaravodai út 1.
Időpont: 2011. február 12-13. 10:00-16:00 óráig.
Belépő: 1000 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 forint.

Kép forrása: www.orszagalbum.hu

Ezt is szeretjük