16 fokot mondanak a hétre! Melegebb lehet, mint eddig bármikor
Jön a tavasz?
Tovább folytatódik a felmelegedés, amely a hétvégén kezdődött.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Januárban országszerte élvezhettük a havat, ám február első napjaira az utolsó fehér foltocskák is eltűnnek, hiszen jelentős felmelegedés kezdődött.

A hónap első napjaira tavaszias időjárást jósolnak a meteorológusok, de vajon meddig marad így az idő? Kiderül a februári előrejelzésből!

Február első napjai

Ma, azaz hétfő estig marad a borongós, gyakran erősen felhős idő, és szórványosan továbbra is kialakulhat eső, zápor. A délnyugati légmozgás változatlanul erős vagy élénk lesz. Továbbra is igen enyhe levegő határozza meg időjárásunkat: 6 és 15 fok közötti, tavaszias csúcshőmérsékletek esélyesek.

Kedden reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. Napközben változóan felhős, kora tavaszias idő valószínű. A hőmérséklet délután 10 és 16 fok között alakulhat - ez 5-10 fokkal melegebb, mint a sokéves átlag.

Szerdán és csütörtökön újabb nedves levegő éri el hazánk térségét, így többfelé lehet eső, záporeső. Csütörtöktől az erős, olykor viharos északnyugati széllel több fokkal hűvösebb levegő érkezhet a térségünkbe, lehűlés várható.

A hónap közepe

A lehűlés következtében a nappali átlaghőmérséklet akár két héten keresztül is csak 5 és 9 fok között alakul, éjszaka pedig még lehetnek fagyok, ekkor -3 és 4 fok körüli értékeket mérhetünk. Az előrejelzés szerint februárban már nem lesz hó, csapadékra azonban számítani kell: a hónap közepe felé országszerte záporokra és tartós esőzésre van kilátás.

Február vége

A hónap utolsó napjaiban újabb felmelegedés kezdődik, így várhatóan hasonló idővel zárul majd a február, mint amilyennel indult. A hónap 20. napja után 8 és 14 fok között lesz a nappali hőmérséklet, és már éjszaka sem csúszik a mínuszokig a hőmérő higanyszála: 0-5 fokra van kilátás.

Cikkünk a koponyeg.hu és az idokep.hu információi alapján íródott.

Ezt is szeretjük