Csodás dologra vállalkozott a magyar férfi: ilyet Európában még senki sem tett
A férfi harminc nap alatt körbejárja Európát, és minden munkanapon elültet egy facsemetét.

farkas-andras
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyre többször halljuk, hogy a Föld segítségre szorul az emberi tevékenység pusztító hatása miatt. Ilyenkor mindenki elgondolkodik, mit tehetne a változás érdekében. Az 57 éves Farkas András nagyot álmodott, elhatározta, hogy saját erőforrásból fákat fog ültetni Európa-szerte. Vásárolt egy motort, és úgy döntött, hogy körberajzolja vele a kontinenst, közvetlenül a tengerparton.

Azért pedig, hogy tegyen a bolygóért, mindennap el fog ültetni egy facsemetét, elsősorban olyan helyeken és településeken, ahol a lakók segítségére lesznek a növény későbbi gondozásában. A küldetésről Instagram-oldalán tájékoztatja folyamatosan az érdeklődőket. Arról, hogy mi ihlette a nem mindennapi túrát, András levélben számolt be, amit alább olvashatsz.

Farkas András körbeülteti Európát

"Nem igazán értitek, hogy miért vállal valaki 57 évesen olyan kihívást, hogy körbemotorozza Európát? Sokaknak már történelem és egyben hihetetlen, de az én gyermekkoromban, falun, ha messziről egy autó vagy motor hangját hallottuk, utcahosszakat voltunk képesek mezítlábasan szaladni, hogy láthassuk egy pillanatra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Az 1. fenyő elültetve, gondozása megoldott✔️

Farkas András (@farkasandras62) által megosztott bejegyzés,

Akkor elérhetetlen álomnak tűnt a saját autó vagy motor. A nagycsaládomban egyetlen autó volt, egy 403-as Moszkvics. Keresztapámé volt, ma már az enyém, gyönyörűen gyári állapotra restaurálva. A motorozás és motorok iránti szeretetem pedig a mai napig megmaradt. Hogy honnan jött a faültetős ötlet?

Szerintem szintén a »rezedaszagú« faluhoz köthető, amikor és ahol még élt és burjánzott a természet, minden ház udvarán hűst adó és gyümölcseivel megnyugtatóan döngicsélő méheket csalogató eperfákkal, gondozott konyhakertekkel, házak előtt, árkok mentén szilvafákkal. Ma a falu is iparosodott. Nagyüzemi mezőgazdasági termelés folyik, nem mennek az emberek a növények közelébe.

A cikk az ajánló után folytatódik

Speciális traktorokon, hókuszpókusz gépeken mennek, vagy éppen drónokat küldenek. Nincs kasza, nincs kapa, nincs természetközelség. Tódul a nép a műfüves fesztiválokra. Csoda, hogy szenved a Föld? Hobbimhoz, a motorozáshoz küldetést kerestem, és szinte pillanatokon belül már Edit lányom is ezen ötletelt, így gyorsan döntés lett belőle.

Örülök, hogy lehetőségem van minderre, és már most köszönöm a rengeteg támogatást és biztatást, amit kapok. Őszintén remélem, hogy utam követőkre talál majd, talán még egy hagyományt is elindít, hiszen elég lehet az is, ha mindannyian csak egy picit teszünk a Földünkért akár mindennap, hogy gyermekeink, unokáink, sőt, ükunokáink is élvezhessék annak gyümölcsét."

Több mint negyven éve mindennap ültet egy fát a férfi

Az indiai szigeten élő Jadav Payeng még csak 16 éves volt, amikor eldöntötte, nem nézheti tétlenül lakóhelye pusztulását. Mondanunk sem kell, a világ azóta folyamatosan nyomon követi napi hőstetteit. És nem is ok nélkül.

Ezt is szeretjük