Az 5 leggyakoribb embertípus a Facebookon: te melyik csoportba tartozol?
Vajon az ismerőseid hová sorolnának téged?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha fent vagy a Facebookon, biztosan csoportokba tudnád sorolni az ismerőseidet aszerint, hogy hogyan viselkednek a közösségi oldalon.

Rengeteg ilyen kategória van, ám a leggyakoribbakkal mindenki találkozik a hírfolyamban. Íme, öt tipikus felhasználó!

A negatív

A negatív Facebook-felhasználó ismertetőjele, hogy csak és kizárólag panaszkodásra használja az üzenőfalat. Két altípusa van: az első hosszú mondatokban fogalmazza meg, mi bántja, sokszor olyasmit is megoszt, ami nem tartozna másra, és a szívszorító idézetes fotók is a kedvencei közé tartoznak.

A második a sejtelmes, aki csak egy szomorú szmájlival vagy kívülállók számára érthetetlen tőmondatokkal fejezi ki világfájdalmát, de ha valaki rákérdez, nem kíván belemenni a témába.

Az aktív

Bármilyen napszakban szólsz hozzá a képéhez, három percen belül visszaír. Minden nap megoszt valami vicces, elgondolkodtató vagy érdekes újdonságot, folyamatosan lájkol, kommentel, chatel. Reggel jó reggelt, este jó éjszakát kíván, és ha valaki tippet, segítséget kér az ismerősöktől, ő az első, aki a legjobb tudása szerint válaszol.

A lájkvadász

Sokszor posztol, mégsincs tele az idővonala mindenfélével, mert amire nem kapott számára elegendő lájkot, azt egy idő után egyszerűen letörli. Csak olyasmit posztol, amitől nagy sikert vár, minőségi szelfiket, egyedi fotókat, trendi zenéket, ütős idézeteket. Egyébként nem túl aktív az ismerősei megosztásai alatt, és leginkább másokat nézegetni, valamint chatelni jár fel.

Az idézetguru

Legtöbbször az ő megosztásai azok, amiket elsőként rejtenek el az ismerősei a hírfolyamból. Viselkedése nagyon hasonlít az aktív Facebook-felhasználóéhoz, a különbség mindössze annyi, hogy az idézetguru bölcsességeket, verseket, giccses képeket és érzelmes zenéket posztol, átlagosan 20 percenként. Ha hasonló ismerősre akad, egymás üzenőfalán is otthon érzik magukat, általában nem privát üzenetben, hanem itt intézik az idézetes képek csereberéjét.

A népszerű

Senki sem érti, miért, de még akkor is 20 lájkot kap három másodpercen belül, ha egy egyszerű szmájlit posztol. A népszerű Facebook-felhasználó nem töri magát a sikeré rt, mégis az összes fotóját és megosztását százan, kétszázan kedvelik, és közel ennyien hozzá is szólnak. Ritkán megy fel az oldalra, épp ezért elérhetetlennek tűnik, és ha nagy ritkán válaszol az őt éltető kommentekre, a rajongói minden betűjét isszák.

Ezt is szeretjük