Érdekes adat a Facebookról! A te lakóhelyedről hányan használják?

Érdekel, hányan facebookoznak a lakóhelyedről? Most megtudhatod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jó szórakozás lehet puszta kíváncsiságból utánajárni, mennyien facebookoznak szülőfalunkban.

Most te is megtudhatod, hány felhasználó van a közösségi oldalon a lakóhelyedről vagy bárhonnan a világról.

Fél Magyarország facebookozik

Tápiószecsőn 1560 Facebook-felhasználó van, Kingstonban pedig egy kicsit több, összesen 454 980. De honnan tudhatod meg mindezt? A Facebook-statisztika részeként elindult a városkereső funkció, amelynek segítségével pár kattintással megtudhatod, mennyien facebookoznak a világ bármely településén. 

Az október eleji adatok szerint 4 207 020 aktív felhasználó van Magyarországon a Facebookon. A városok szerinti lista élén Budapest van, több mint egymillió felhasználóval. A második Debrecen, amely 115 ezer facebookozóval büszkélkedhet, és Szeged van a harmadik helyen, 95 ezer taggal. Ha a top 15 várost összeadjuk, az már kiteszi a Facebook-populáció 45%-át. Ha Budapestet kivonjuk, nagyjából hárommillió felhasználó oszlik el az ország többi részén.

15 magyar találmány, ami megváltoztatta a történelmet

Nézegess képeket!

Elolvasom

Településről településre

A városkeresőben megtekinthető, hogy a magyarok az ország valamennyi pontján lógnak a Facebookon, és lájkolják egymás posztjait.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Kevés olyan hely van, ahol ne lenne felhasználó. A vidéki nagyvárosok jelentős mennyiségű felhasználóval képviseltetik magukat, de a kisebb településeken is tapasztalhatunk meglepő adatokat. Nyúlon például mindössze 4210-en laknak, mégis ezren facebookoznak közülük. 

Karakószörcsökről mindössze 80-an vannak fent a közösségi oldalon. Az arányok változnak, de összességében kijelenthetjük, hogy mi, magyarok szeretjük a Facebookot.

Szerte a világon

Világviszonylatban szintén összefügg az internethasználat arányaival a települések szerinti eloszlás a Facebook-felhasználók között. A statisztika azt követi, milyen lakhelyet adnak meg a közösségi oldalon a felhasználók.

Ha még több érdekességre és hasznos tippre vagy kíváncsi a közösségi oldallal kapcsolatban, látogass el a Social Times honlapjára!

Természetesen az, hogy ki milyen helyet ír be, nem mindig jelenti azt, hogy ott is él, de az eltérés nem jelentős, és ez egy olyan adat, amelyet mindenki megad, így jól használható. A statisztikába folyamatosan épülnek be a friss adatok, így mindig naprakész számokat biztosít.

Ezt is szeretjük