Pasik, akiket ne igazolj vissza a Facebookon
Veszélyes lehet
A facebookos ismerkedés könnyen veszélyessé válhat. Elmondjuk, milyen típusú emberekkel vigyázz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Facebookhoz hasonló közösségi oldalak fő célja eredetileg az volt, hogy tarthasd a kapcsolatot rég nem látott, távol élő ismerőseiddel, és könnyebben kommunikálj a jelenlegi barátaiddal is.

Manapság azonban egyre többen használják a Facebookot is új ismerősök gyűjtésére, barátszerzésre. Vannak, akik mindenféle hátsó szándék nélkül teszik ezt, de sajnos olyanok is akadnak, akik veszélyt jelentenek arra, akit ismerősnek jelölnek.

Ismered személyesen?

Ha valaki ismerősnek jelöl a Facebookon, általában az első dolog, amit megnéz az ember, hogy valóban ismerheti-e a felkérőt személyesen is. A legjobb, ha csak azt igazolod vissza, akihez valóban személyes ismeretség köt.

Ha ebben nem vagy biztos, küldj egy üzenetet, amiben kedvesen megérdeklődöd, hogy minek köszönheted a felkérést. Ha nem jön reakció, vagy a válaszüzenetből sem jössz rá, hogy honnan ismeritek egymást, a legjobb, ha nem igazolsz vissza.

Ha annak ellenére, hogy nem tudtad, ki az, aki a felkérést küldte, mégis úgy döntöttél, hogy bizalmat szavazol az illetőnek, és az ismerőseid körébe fogadtad, nem árt korlátozni, hogy milyen információkat láthat rólad - ezt közvetlenül a bejegyzéseiden is szabályozhatod, átfogóan pedig a Beállítások menü Adatvédelmi beállítások alpontjában tehetsz lépéseket.

Zaklatnak vagy cikiznek?

Nem csak az interneten bánthatnak. Fontos, hogy akár a suliban, akár a gép előtt ülve érnek sérelmek, ne tartsd magadban! Szakértőnk elmondja, mit tehetsz.

Pasik

Az internetes ismerkedés rizikós lehet, és így van ez a facebookos barátszerzéssel is. Előfordulhat, hogy idegen férfiaktól kapsz felkérést, hogy fogadd őket az ismerőseid közé, de nem árt vigyáznod, mert ez nagyon veszélyes lehet. Íme, három pasitípus, akit ne igazolj vissza!

Idősebb férfiak

Akármit is állít magáról az ismeretlen férfi, ha sokkal idősebb nálad, kezdj gyanakodni, hogy nem tiszták a szándékai! Bármilyen kedves vagy udvarias, tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért jelölt be téged, és mi az oka annak, hogy nem a saját korosztályában próbál barátokat szerezni. Ne menj bele hosszas levélváltásba, egyszerűen utasítsd el a felkérést!

Álnéven és fotó nélkül

Ha valaki úgy jelöl ismerősnek, hogy nincs róla fénykép, és a neve sem ismerős, ne igazold vissza! Szintén gyanús az olyan ember, aki nem a saját nevén, hanem valamiféle álnéven vagy becenéven szerepel - ilyenkor majdnem biztos lehetsz benne, hogy a személy nem akarja felfedni a kilétét, esetleg egy hamis felhasználóval van dolgod.

Egyértelmű szándékkal

Ha a pasi adatlapján megadott információk vagy a feltöltött fotók erotikus tartalmúak, olyan potenciális zaklatóval lehet dolgod, aki még csak meg sem próbálja titkolni a szándékait. Akármilyen hízelgő levelet kapsz tőle, ne válaszolj rá, és utasítsd el a felkérését!

Ezt is szeretjük