5 fontos illemszabály, ami nélkül ne is használd a Facebookot!
Ezekhez igazodj, ha nem szeretnéd, hogy az ismerőseid negatív képet kapjanak rólad.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Facebook használatának is megvannak a maga illemszabályai. Javasoljuk, hogy tartsd be őket, ha nem akarsz rossz színben feltűnni a barátaid előtt!

Az ismerősök szemében ugyanis könnyen nemkívánatos személlyé válhatsz a közösségi oldalon, ha kellemetlenkedsz. Íme, a legfontosabb szabályok!

Ahogyan élőben is tennéd

Bár az internet és az írásos forma bátrabbá tehet, ne nyilvánulj meg másképp, mint ahogyan személyesen tennéd! Vagyis ne sértegesd a másikat, ne káromkodj, és ami szintén fontos, ne tárulkozz ki túlságosan!

Posztok mennyisége

Korlátozd a posztjaid számát: ez nem azt jelenti, hogy minél kevesebbszer adj életjelet magadról, azonban ne ess a ló túlsó oldalára sem! Nem szükséges, hogy mindig tudasd az ismerőseiddel, mit ebédeltél, merre jártál, főleg, ha az adott helyen, például szórakozóhelyen vagy edzőteremben rendszeresen megfordulsz.

Tartalmi szabályok

Ellenőrizd, hogy mit posztolsz ki! Nemcsak az esetleges helyesírási hibák vethetnek rossz fényt rád, hanem az elhamarkodottan, feldúlt vagy rosszindulatú hangnemben íródott sorok is. Ne közölj olyan képet sem, amely a rajta szereplő személyt vagy személyeket kínosan érintheti!

Kommentelés

Az ismerőseid tartalmaihoz való hozzászóláskor kerüld a nem éppen kedves vagy nem odaillő megjegyzéseket! Amennyiben valami problémád van valakivel, azt semmiképpen sem egy kommentháború keretében beszéljétek meg! Az  oldalakon pedig súlyos esetben akár tilthatják is a kommentedet vagy téged mint felhasználót, tehát nincs helye a trollkodásnak.

Lájkolás

Van, akik úgy gondolják, hogy az önmagad által kirakott tartalom belájkolása nem ciki, míg mások éppen ellenkezőleg vélekednek, mivel az illetőről feltételezhető, hogy amit kitesz, az tetszik is neki. A lájk azonban nemcsak a kedvelésről szól, egyfajta megerősítés is. Ha valaki felköszöntött, illemtudásodról árulkodik legalább ilyen módon megköszönni a gesztust, akkor is, ha nem tartozik a legkedvesebb ismerőseid közé. Gyászhírnél, kellemetlen eseménynél pedig tilos a like.

Ezt is szeretjük