Ezt akarja hallani tőled a főnököd: így vedd le a lábáról egyetlen mondatoddal!

Ha előremozdítanád a karrieredet, legyél a saját menedzsered!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az idő pénz, és biztos lehetsz benne, hogy a főnököd azok táborába tartozik, akik osztják ezt a bölcsességet.

Éppen ezért, ha azt akarod, hogy megbízható, jól terhelhető és hasznos munkatársként tekintsen rád, ne kezdj el neki kiselőadásokat tartani, főleg ne olyasmiről, amit amúgy is tud.

Beszéd helyett inkább cselekedj - de azért persze a kommunikációról se feledkezz meg. Elég, ha a megfelelő helyzethez a megfelelő egyetlen mondatot társítod, és a főnököd le lesz nyűgözve a teljesítményedtől.

- Itt maradok még egy órát, és megoldom

Vékony a határ az elhivatottság és a között, ha hagyod, hogy a főnököd visszaéljen a lelkesedéseddel. Természetesen nem kell minden héten túlóráznod, de ha egy szoros határidő előtt vagy fontos kampány idején bevállalsz némi pluszfeladatot, biztos lehetsz benne, hogy a főnököd értékelni fogja a lojalitásodat.

Ne csinálj magadból mártírt, mert ha szenvedve végzed el a munkát, abban nem lesz köszönet, de azért tegyél róla, hogy a felettesed is tisztában legyen vele, hogy a szabadidődet feláldozva, a cég iránti elkötelezettségből túlórázol.

- Sajnos ezt elrontottam, de már dolgozom a javításon, egy órán belül kész leszek

A főnököd biztosan megjegyzi magának, ha valamit elszúrsz, de még a legszigorúbb felettes is tudja, hogy aki dolgozik, az hibázik is - így, ha a dolog kivételesnek számít, nem kell aggódnod miatta.

Fontos azonban, ha meg akarod őrizni a presztízsedet, hogy megfelelően kezeld az ilyen krízishelyzeteket. Ha valamit elrontottál, azzal hátravetetted a munkafolyamatot, így arra végképp nem maradt idő, hogy a főnököd végighallgassa a mentegetőzésedet - vagy még rosszabb esetben azt, hogy megpróbálod elhárítani magadtól a felelősséget.

A legjobb, ha beismered a hibádat, és egyszerűen elnézést kérsz. Fölösleges drámázni, ezzel csak az időt húzod, a helyzeten viszont semmit sem javítasz. Tájékoztasd a főnöködet arról, hogy tudod, mit rontottál el, és közöld vele azt is, hogy várhatóan mikorra tudod orvosolni a problémát, aztán térj vissza a munkádhoz, hogy mielőbb túlléphessetek a dolgon.

- Olvastam erről egy szaklapban, szerintem remek megoldás lenne, ha...

Minden főnök értékeli, ha egy munkatárs a szabadidejéből is áldoz arra, hogy képezze magát, vagy őszinte érdeklődést tanúsít a szakmája iránt - elhivatott, lelkes, és fejlődni szeretne.

Ha ezek a tulajdonságok benned is megvannak, akkor szinte biztos a felfelé vezető utad a ranglétrán, feltéve, hogy az ambícióddal a felettesed is tisztában van. Mivel a saját karrieredért csak te felelsz, kénytelen leszel önmagad menedzsere lenni - neked kell úgy intézni, hogy a főnököd tudomást szerezzen róla, mennyire elhivatott vagy.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hosszas kortesbeszédet persze egyik főnök sem szeret hallgatni, főleg, mert az efféle direkt marketing kapcsán azonnal rájön, hogy honnan fúj a szél - jobban jársz, ha hagyod, hogy magától észrevegye, mennyit fejlődtél már. A következő alkalommal, amikor megoldást találsz valamire, egy félmondatos bevezetővel utalj rá, hogy honnan szerezted a tudásodat - biztos lehetsz benne, hogy felettesed megjegyzi magának a dolgot.

Ezt is szeretjük