Ezen a napon térnek vissza az földönkívüliek a Földre
Itt fog megtörténni
A piramisokat mindig is misztikus köd lengte körül. Tepozteco piramisa is paranormális helynek számít.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cuernavaca, Morelos állam fővárosa Mexikó történetének egyik legkisebb, de egyben egyik leggazdagabb állama. A Tepozteco alatt elterülő völgyben élő emberek és az odalátogató turisták még manapság is szent helyként tartják számon a települést, melynek piramisa már az ókori aztékoknak is fontos zarándokhelye volt.

Tepozteco piramisa
Az idő már nyomot hagyott rajta
Paranormális helynek tartják
A város felett helyezkedik el

Tepoztecóban és annak környékén sokan számoltak be paranormális élményekről és UFO-król. A világnak ebben a sarkában, ahol az ősi hagyományok együtt élnek napjaink hitvilágával, nagyon sok olyan embert találni - bármely társadalmi rétegből és korosztályból, eltérő műveltséggel -, aki a repülő csészealjakhoz fűződő személyes élményeiről hosszan tudna beszámolni.

Kisgyermekes anyák, fiatal párok, rendőrök, alkalmazottak és mozgóárusok mind egyetértenek abban, hogy valami szokatlan zajlik a fölöttük húzódó égen.

Szeptember 7., a földönkívüliek napja

Sok más régészeti lelőhellyel ellentétben Tepozteco piramisa még ma is pezsgő és látogatott helyszín, egy olyan népi kultusz székhelye, mely nem látszik hanyatlani. Ezt bizonyítja, hogy itt jegyzik a világon a legtöbb idegenűrjármű-megfigyelést. Egy elmélet szerint ősi űremigránsokról van szó, akik a régi, de ma is sokak által megünnepelt azték ünnepnapokon térnek vissza a Földre. Szeptember 7-én például mexikóiak tömege - de a világ minden tájáról érkezett idegenek is - fáklyákkal és likőrös hordókkal felszerelkezve mássza meg a hegyet, hogy Tepoztecatl istent ünnepelje. Úgy tartják, az idegenek is ezen a napon térnek vissza legközelebb bolygónkra.

Naptöredékek - az idegenek jelei?

Alejandro Tobar, a környék egyik legfényűzőbb szállodájának tulajdonosa webkamerákat telepített, hogy nyomon követhesse, és rögzíthesse a tepoztlani földönkívüli éjszakát. De miről is van szó valójában? Az itt lakó vagy csak ide látogató emberek figyelemmel követhetik azokat az eget pásztázó fényeket, melyek úgy néznek ki, mintha a környező hegyekből jönnének. Az emberek ezeket naptöredékeknek nevezik, mert az általuk kibocsátott fény gyakorta narancsvörös, így az emberi szem számára is látható.

Tepoztlanban, csakúgy, mint egész Mexikóban, az emberek harmóniában élnek a természettel. Egy visszatérő kifejezés, az asi es - így van - az eleve elrendelt sorshoz való különleges kötődésre utal. A kifejezés szerint a fényekkel a hegy azokhoz szól, akik képesek őt meghallani. Ezeket a jelenségeket is gyakran azonosítják földönkívüliként.

Tepozteco piramisa

A helyi emberek évszázadok óta különlegesnek tartják a Tepoztlan környéki területeket, és azt mesélik, hogy az itteni földnek különleges varázsereje van. A hétköznapinak egyáltalán nem mondható Tepoztlan völgye fölött a Tepozteco piramisa emelkedik. Az ősi aztékok úgy gondolták, hogy ezen a helyen született legfőbb istenük, Quetzalcoatl, így nem meglepő, hogy a hely közkedvelt turistalátványosság. Sokan úgy tartják továbbá, az azték isten valójában nem is ember volt, sokkal inkább egy Földre látogató és a tudását az embereknek átadó idegen.

A piramis kedvelt turistalátványosság
Aki szeretne feljutni hozzá, annak ezt a köves utat kell megmásznia

A piramis körülbelül kétezer méteres tengerszint feletti magasságban található, és i. sz. 1150 és 1350 között épült. Egy hatszáz méter magas gránittömb tetején magasodik, az egész völgyet uralja. A helyi hagyomány szerint a piramist Tepoztecatl tiszteletére emelték, aki a termékenység, a betakarítás és egyben a pulque istene is, mely az aztékok nagyon értékes alkoholos italának számított.

A piramist egy három kilométer hosszú, dús növényzeten keresztül kígyózó ösvényen lehet megközelíteni. Itt láthatók az impozáns, lépcsőzetes piramis maradványai is: a piramis csúcsa felé vezető lépcsősor, mely a szent kamrához visz, épségben megmaradt, még ma is fel lehet rajta menni.

Képek: en.wikipedia.org, El Tepozteco szócikk, 543ata; www.somosprimis.wordpress.com; wayworded.blogspot.com; www.mexico99.com.

Cikkünk Rosamaria Latagliata Ufók - Igazság vagy hazugság? című könyve alapján készült.

Tényleg egyedül vagyunk a világegyetemben? Létezhetnek más, lakott világok? Vagy a sok száz megfigyelés csupán a szemtanúk fantáziájának terméke? Ahhoz, hogy az olvasó megtudja, mi is az igazság mindezen rejtélyekkel kapcsolatban, a könyv végigköveti az ufológia történetét, elemzi a leghíresebb eseteket, és bemutatja azokat a helyeket, ahol leggyakrabban észlelnek megmagyarázhatatlan jelenségeket.

A könyv ára 2324 forint.
Kiadja a Ventus Libro Kiadó.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük