Most 30 ezer forintot ad az állam
Ezt kell csak tenned érte
Ebben az évben 62 pályázatot írtak ki az Erzsébet-program keretén belül. Már lehet pályázni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Erzsébet-program keretén belül 2014-ben 62 pályázatra lehet jelentkezni - közölte a program szóvivője, Nagy Anna január 8-i sajtótájékoztatóján.

A program keretén belül beadhatják a pályázataikat gyerekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és nem utolsósorban fogyatékkal élők.

Olcsó fürdőjegyet is kínálnak

A legnagyobb újítás a nyugdíjasok számára bevezetett fürdőjegy lesz. A pályázat szerint a 2500 forintos önrész befizetését követően az, akinek a nyugdíja nem haladja meg a 147 ezer forintot, akár 25 alkalommal is elmehet a fürdőbe, a pályázók pedig az ország 60 fürdője közül választhatnak. Ehhez képest például a Rudas Gyógyfürdőben egy 15 alkalmas bérlet ára 37 ezer forint.

Ez a lehetőség várhatóan nagyon kapós lesz a nyugdíjasok körében, hiszen a fürdőárak jelentős emelkedése után éppen ez a réteg nem tudta magának megengedni a belépőt. Bevezetését a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány teszi lehetővé, és február 15-ig lehet jelentkezni. A nyertes pályázók a támogatást belépőjegyek formájában fogják megkapni. A támogatás csak a jegy árát fedezi, az odautazást és egyéb költségeket nem.

Megkétszerezték a pályázatok számát

Az Erzsébet-programra 3,5 milliárd forintot kíván költeni az állam, a pályázatok számát pedig az első évhez képest megkétszerezték. Az elmúlt két évben a program keretén belül meghirdetett pályázatok segítségével nagyjából negyedmillió ember tudott nyaralni, köztük százezer gyermek is. Az idei pályázatokra január 2. óta lehet jelentkezni.

A gyerekek idén 58 féle Erzsébet tábor közül választhatnak, ezen belül pedig ebben az évben pedig több mint 20 új tábort indítanak el, ami között szerepel a röplabda-, a szörf-, a horgász- vagy a népzenei tábor is. A rászoruló gyerekeknek pedig napközis tábort is indítanak, ami a program segítségével csupán 500 forintba kerül egy hétre személyenként.

Az Erzsébet-táborokra minden gyerek jelentkezhet. Az alacsonyabb jövedelmű családok gyermekei 1000-2000, a többi gyerek 10 ezer forintért vehet részt a táborban egy hétig. A nagycsaládosoknak, nyugdíjasoknak, fogyatékossággal élőknek továbbra is nyitottak a szociális üdülési pályázatok, amelyek felnőtteknek 5000, gyerekeknek 2500 forintos önrész mellett nyújtanak üdülési lehetőséget.

A fürdőjegyekre február 15-ig, a többi pályázatra február 28-ig, az Erzsébet-táborokra március 20-ig lehet pályázni a program honlapján. Fontos, hogy a pályázatoknál a beérkezési sorrend számít.

Kép forrása: www.orszagalbum.hu, taa103.

Ezt is szeretjük