400 ezer ember halt meg a falai közt: 8 megdöbbentő tény a Colosseumról

Története különleges: ismerd meg közelebbről is a Colosseumot!

GettyImages-990225936

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világ egyik leggyönyörűbb és legnagyobb történelmi látványossága a római Colosseum, melynek 1937 esztendős története érdekességek sokaságát sorakoztatja fel.

A 189 méter hosszú, 156 méter széles és 48,5 méter magas épületet abból a célból építették, hogy szórakoztató látványosságokat mutassanak be benne. Eredetileg nem e célra szánták a területet. A 64-es nagy tűzvész után, amelyben a város jó része leégett, Néró császár elrendelte, hogy a lerombolt területen építsenek neki egy palotát, a Domus Aureát, mely feltárás alatt van, és ma is látogatható. Róma polgárai nem örültek ennek, ezért Néró leváltása után Vespasianus császár lebontotta komplexumát, és elrendelte, hogy a hatalmas, szórakoztató célú amfiteátrumot, a Colosseumot építsék meg. A császár meghalt, mielőtt az épület elkészült volna, így a munkálatok befejezését a két fia, Titus és Domitianus császár vezették le. Az építkezést nagyobb részt 60-100 ezer jeruzsálemi zsidó rabszolga végezte római mérnökök és kézművesek keze alatt. Építését i. sz. 80-ban fejezték be.

8 érdekesség a Colosseumról

A következő képek kíséretében nyolc érdekességet, meglepő, megdöbbentő tényeket osztunk meg a Colosseumról.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük