Így ismerd fel az energiavámpírt!

5 biztos jel, amiből rájössz, kivel van dolgod

A fáradtság vagy a panaszáradat energiavámpírról árulkodhat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte biztos, hogy már te is találkoztál energiavámpírral életed során. Lehetséges, hogy nem voltál ennek tudatában, hiszen a legtöbb energiacsapoló saját magáról sem tudja, hogy ki valójában.

Ennek ellenére legtöbbször vannak olyan árulkodó jelek, melyekből rájöhetsz, hogy valami vagy valaki nem stimmel körülötted.

Árulkodó jelek

Légy tudatos, és figyelj oda, hogy kit engedsz magadhoz közel. Ha a következő jelek bármelyikét tapasztalod, nagy valószínűséggel egy környezetedben élő energiavámpír váltja ki őket.

Indokolatlan fáradtság

Ha ilyen személlyel találkozol, távozása után biztosan rendkívül fáradtnak, kimerültnek fogod érezni magad. Ráadásul mindezt indokolatlanul, hiszen közben nem végeztél kemény fizikai munkát vagy más megerőltető tevékenységet. A magyarázat teljesen világos, az illető egyszerűen leszívja az energiádat a beszélgetés során.

Düh - ok nélkül

Gyakran előfordul, hogy egy-egy ilyen fárasztó találkozás után dühösnek, akár kicsit agresszívnak érzed magadat. Ezt nem csupán az energiavámpír jelenléte okozhatja, hanem akár az is, hogy haragszol magadra, amiért nem terelted a beszélgetést más mederbe, illetve amiért hagytad, hogy csupa negatív témát érintsetek. Erre kifejezetten érdemes odafigyelni, mert az egész napi kiegyensúlyozottságod, jókedved múlhat rajta!

Az időérzék romlása

Ha energiavámpírral beszélgettél, szinte biztos, hogy hatására teljesen megzavarodik az időérzéked. A vele való kommunikáció képes annyira kizökkenteni, hogy fel sem tűnik, mennyi időt töltöttél vele. Annyira leköti a figyelmedet, hogy minden másról megfeledkezel.

10 jel, hogy manipulálnak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Panaszáradat

Az energiavámpír egyik gyakori szokása lehet az állandó panaszkodás - ráadásul olyan intenzitással, hogy végül tényleg megsajnálod. Az ilyen ember gyakran melankolikus, kevés pozitív megnyilvánulása van, mintha az élet csak a negatívumokról szólna.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Versengés

Hogy energiavámpír van a társaságodban, azt sokszor abból veheted észre, hogy az illető egyfolytában ki akar tűnni a tömegből, szeret a középpontban lenni, illetve mindenki figyelmét magára vonni. Célja, hogy a többiek elismerjék az ő igazát, és bebizonyítsa bármi áron, hogy más, mint a többiek.

Talán gyerekkorában nem dicsérték eleget, vagy nagy lelki megrázkódtatás érte, amitől komolyan sérült az önbizalma. Általában a beszélgetés végén jössz rá, hogy az egész társalgás nem volt más, mint egymásra licitálás, egy kis panaszkodással fűszerezve.

Ezt nézi az asztrológus!

Kattints az alábbi videóra, ha szeretnéd tudni, mit is néz a csillagokban az asztrológus!

Mi a megoldás az energiavámpírok ellen?

Szakítsd meg a kapcsolatot!

Ha teheted, és az energiavámpír nem egy közeli barátod vagy rokonod, akkor próbálj megszakítani vele minden kapcsolatot. Eleinte nehéz lesz nem reagálni a hívásaira, a közeledésére, de hosszú távon így kímélheted meg magad a negatív élményektől.

Ne légy közvetlen!

Ha a találkozás elkerülhetetlen, próbáld tartani a két lépés távolságot, ne légy túl közvetlen, igyekezz kikapcsolni az agyadat, és gondolj másra. Ne légy igazán partner a beszélgetésben, kerüld a szemkontaktust - ha nem érzi a figyelmedet, egy idő után megunja, és keres mást magának.

Beszélj vele!

Ha az illető fontos számodra, próbáld értésére adni, hogy neked rosszulesik a viselkedése, magyarázd el neki, hogy miben változtasson, vagy milyen témákat kerüljön el, ha veled beszélget.

Légy pozitív!

Légy pozitív, és próbáld meg ezt átadni a környezetedben lévő energiavámpírnak is. Oldd humorral a hangulatot, mesélj a számodra kedves élményekről, és ha teheted, emlékeztesd a közösen eltöltött régi, szép időkre. Mesélj olyanról, amire nem tud negatívan reagálni.

Ezt is szeretjük