Éneklő fűrész és matrac-szobrászat 10 napon át
Kortárs Művészeti Fesztivál Székesfehérváron
Május 19-étől színes és izgalmas kulturális programok várnak rád.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Kortárs Művészeti Fesztivált Székesfehérváron. Az esemény május 19-29-ig tart. A hagyományokhoz híven, a fesztivál szervezőgárdája most is a lehető legérdekesebb, legmagasabb színvonalú programokat kínálja közönsége számára.

Bory vár - Székesfehérvár

12. Kortárs Művészeti Fesztivál

A Kortárs Művészeti Fesztivál Székesfehérvár számos pontján várja az érdeklődőket - úgy, mint például a Bory-vár, a történelmi belváros, A Szabadművelődés Háza és a Vidámparki tó környéke vagy a Műhely Kávézó - változatos, minden korosztály igényeinek megfelelő rendezvényekkel. A mai művészetre kíváncsi felnőttek mellett célzott közönséggé léptek elő a gyermekek, illetve a családok. A 12. Kortárs Művészeti Fesztivál eseményei, tíz napon át várják az érdeklődőket, megtöltve élettel a tavaszból nyárba forduló város utcáit, tereit. Íme, egy kis ízelítő a programokból.

Az éneklő fűrész - május 16–27-ig

A Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtárban rendhagyó, interaktív énekórák lesznek a magyar kortárs zenéről alsó tagozatosoknak. A foglalkozás keretében a gyerekek a hangszerek, a kották és partitúrák világába lépnek. Rövid zenetörténeti bevezetőt követően megismerkednek a modern hangszerekkel, a kortárs zene képviselőivel: zeneszerzőkkel, zenészekkel. Részleteket hallgatnak meg többek között Dés László, Sáry László, Varga Judit műveiből.

Vagamundo Tűztánc és Zsonglőr Egyesület – május 20

Május 20-án este 22 órakor a vár egész területét tűzzsonglőrök lepik el. A Vagamundo egyesület 2010 januárjában alakult. Céljuk, hogy az emberek ne csak a cirkuszban, színházban, hanem bárhol megismerkedhessenek, a zsonglőrködés világával. Szombat este igazán látványos bemutatót tartanak.

Fújjátok fel! – Kívülről a matracot – május 25-ig

Miden pályázó igényelhet egy teljesen átlagos, szokványos gumimatracot, amit befesthet, befúhat, felfújhat, lefújhat, átfúrhat, átszabhat. A beérkezett műveket kiállítják, továbbá a szakértő zsűriből álló közönség szavazatai alapján díjazzák az érdemeseket május 26-án. A pályaműveket május 25-ig kell leadni.

Eric Sumo Band koncert – május 27.

Tövisházi Ambrus 2005-ben alapított, szórakoztató, táncos vegyes zenét játszó zenekara nagy utat tett meg idáig: Lengyelországtól Izraelig bejárták a fél kontinenst. Most a Kiss Erzsivel újjá alakult együttest a Műhely Kávéházban hallhatod május 27-én.

Helyszín: Székesfehérvár 26 helyszínén várnak rád a programok. Kattints!
A fesztivál ideje: 2011. május 19-29.
A részletesebb programokért kattints ide!

Kép: www.orszagalbum.hu

Ezt is szeretjük