Hol jelent meg Elvis Presley szelleme? Bizarr dolgokat mesélnek a rajongók

Valakit az otthonában keresett fel.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

1977. augusztus 16-án a világ szegényebb lett egy zenei őstehetséggel, Elvis Presley-vel. Gyászos nap volt ez a rock and roll történetében, hiszen lezárult egy korszak, amit azóta sem sikerült újjáéleszteni. De vajon a király tényleg örökre búcsút intett a földi létnek?

Elvist 42 évesen, szívinfarktus következtében, szeretett memphisi otthonában, Gracelandben érte a halál. A leginkább kastélyra emlékeztető villa békét és megnyugvást jelentett neki a személyét övező hisztéria elől. Bár mindennek lassan 41 éve, egyesek úgy vélik, a király szelleme napjainkban is az Egyesült Államokban bolyong, időről időre pedig visszatér Gracelandbe. Bár rajongóinak többsége soha nem találkozott vele személyesen, páran mégis azt állítják, Elvis megjelent nekik. 

Egy nem hétköznapi stoppos

Jack, a kamionsofőr minden bizonnyal soha nem felejti el azt a napot, amikor egy esős éjjel Memphis felé tartott, és megállt tankolni. Hogy elüsse az időt, úgy döntött, tesz egy kört a furgon körül, hátha szemet szúr neki valami más is.

Nos, voltaképpen így is lett. Merthogy sejtelmes fénycsóvára, ezzel együtt egy férfira lett figyelmes, aki egy dobozt cipelt a hóna alatt. A sofőr megkérdezte, merre tart, mire a rejtélyes idegen lehajtott fejjel, szinte alig hallhatóan préselte ki magából a szót: Memphis-be. Jack korábban már ráfaragott egy stoppossal, ezért nem forszírozta tovább a dolgot, bepattant a furgonjába.

Már éppen indulni készült, amikor valami mégis azt súgta neki, ezúttal nincs oka az aggodalomra. Letekerte az ablakot, és kiszólt: "Én is Memphis-be tartok, jöjjön, elviszem!" Nem tudta pontosan visszaidézni, miről beszélgettek az úton, de volt szó zenéről, családról, örömteli pillanatokról. Jack még az alkoholproblémáiba is beavatta a férfit, mire ő mesélt neki a gyógyszerfüggőségéről. "Csak Memphis-ben sikerült alaposabban szemügyre vennem. Nagyon ismerősnek tűnt, de az arcára vetülő árnyék miatt nem láttam jól.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Megkérdeztem, hol tehetem ki, mire ő: az Elvis Presley sugárúton. Mivel egyre inkább érdekelt, ki ez a figura, bemutatkoztam neki, ő pedig ezt válaszolta: Nagyon örvendek. Az én nevem Elvis Presley." Jack biztosan tudta, hogy nemcsak káprázott a szeme, ráadásul abban az időszakban bizonyítottan nem állt alkohol vagy kábítószer hatása alatt. A férfi az eset után többször visszatért a benzinkútra, de azóta sem látta Elvis-t.

Az apa, aki megtalálta a fiát

Harold hivatásos rendőrként szinte kizárólag a munkájának élt, emiatt sokat veszekedett a gyerekeivel. Három fia volt, köztük a legidősebb, egyben a legproblémásabb, Tony. A fiatal életén lassan teljesen átvette az irányítást a kábítószer, amit édesapja képtelen volt tolerálni. Egy napon a szokásosnál is jobban összevesztek, Tony magára csapta a hálószoba ajtaját, és naphosszat más sem csinált, mint Elvis Presley-lemezeket hallgatott. Egy héttel később pedig nyomtalanul eltűnt.

Harold teljesen kétségbeesett, hiszen tapasztalatai alapján tudta, hogy igen csekély esélye van viszontlátni gyermekét. Egyik éjjel aztán Elvis Presley besétált az őrsre, és elmondta neki, hogy Tony Los Angeles-ben van.

Még egy térképet is magával vitt, de hiába mutogatta, Harold nem volt ismerős arrafelé, így az utcanevekkel sem tudott mit kezdeni. Elvis ideges szemforgatások közepette csak ennyit mondott: "Tony egy bérházban van." A következő pillanatban Harold azon kapta magát, hogy parányi, ködös utcában állnak, de a tárgyak körvonalai túlságosan elmosódtak ahhoz, hogy tisztán kivehesse őket.

Csupán egy zöldséges és egy meglehetősen lepukkant épület alakja sejlett fel előtte, egy vörös macskával a bejárati ajtó előtt. Másnap a férfi borzasztó fejfájással ébredt, mégis a zsigereiben érezte: Tony csakugyan Los Angeles-ben van. A látomása után két nappal aztán felkerekedett, és meg sem állt az angyalok városáig, ahol a helyi biztosok elkalauzolták arra a környékre, ahol a csellengő fiatalok meghúzódhatnak.

Kisvártatva megpillantotta a sarki zöldségest, kicsivel arrébb pedig a bontásra váró házat is. Harold bekopogott. Egy öregasszony állt az ajtóban, így a rendőr odanyújtotta neki a fia képét, és megkérdezte itt lakik-e, vagy legalább járt-e errefelé. A nő az emeletre mutatott, így Haroldnak több sem kellett, felrohant. A szobában ott ült Tony. A fiú állítólag sokszor álmodott Elvis-szel, aki minden alkalommal megnyugtatta, hogy az apja érte jön majd. Az egyetlen barátja pedig mindvégig egy vörös macska volt.

Mona Lisa vonásainak misztikuma

Az utolsó vacsora című alkotás ugyan vetekszik a Mona Lisával, de utóbbi képet nevezik Leonardo Da Vinci leghíresebb festményének. Nemcsak híres, de rendkívül misztikus is: nincs kétség, az 1503 és 1519 között készült remekmű az egyik, ha nem a legtitokzatosabb kép a világon. 

Férfi szeretőjét rejthette Mona Lisa vonásaiba Da Vinci - Ki van valójában a képen?

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük