Ezt kell tenni, ha eltűnik a kutyád: rafinált módszer, ami segít megtalálni
Kipróbálták, bevált, és sok elkóborolt eb került vissza a családjához ilyen módon.

elveszett kutya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel a kutya gondos és szerető gazdáknál olyan, mint egy családtag, igazi tragédiának számít az, amikor elveszik, elcsatangol vagy elszökik az állat.

A szokásos keresési módszerek mellett az interneten kering egy olyan tanács, amely eredményre vezet, legalábbis a saját módszeréről beszámoló kutyatulajdonos szerint.

Így találd meg szeretett házi kedvencedet!

A gazdi a Bored Pandán mesélt arról, miként kapta vissza elveszettnek hitt kutyáját. Az olvasók méltatták a módszert, és nagyon eredményesnek ítélték. A tulajdonos reményvesztetten és szomorúan kereste az ebet a lakóhelye környékén, így egy erdős részen is. Ott belefutott pár vadászba, akik elmondták, hogy ők maguk is szoktak elveszíteni kutyákat a vadászatok során, de mindig visszaszerzik őket.

Egyedi és hatékony a módszer

A vadászok arról is beszámoltak, hogy több elveszett kutyust egyesítettek ilyen módon újra a családjukkal. Ha elvész egy kutya, a tulajdonos tartson magánál egy darab nélkülözhető saját ruhadarabot, ha lehetséges, minél több ideig. Ez alapján a kutya jobban el tudja kapni a szagokat, vagyis szimatot fog majd. Ezután arra a környékre kell tenni az akár egész nap hordott ruhát, ahol a kutya elveszett, vagy utoljára látták, és ott kell hagyni.

A háziállatukat imádó gazdiktól a legvadabb ötletek sem állnak messze, ha arról van szó, hogy imádatukat bizonyítsák a kutyájuk iránt. Ez itt egy nagyon kedves kezdeményezés. 

A kutyus holmijaiból is kell kirakni

Ha az ebnek volt alomja vagy kedvenc játéka, azt is oda lehet vinni és lerakni, ha van rá alkalmas rész. Érdemes kiírni valamilyen jól látható helyre, lámpaoszlopra vagy kerítésre, hogy ezeket a tárgyakat, ruhadarabokat vagy játékokat ne vigye el senki, mert azt a célt szolgálják, hogy egy kutya megkerüljön. Egy tál vizet is javasolt otthagyni, mivel az elkóborolt állat valószínűleg nem jutott elég tiszta folyadékhoz. Ételt nem szabad kirakni, mert odavonzza a többi tekergő kutyát vagy más állatokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bevált a keresés

Ezután a rákövetkező napon, és utána annyiszor, ahányszor csak van rá lehetőség, vissza kell menni arra a helyre, és ellenőrizni, hogy ott van-e a kutya - aki remélhetőleg már ott fogja várni a gazdáját. A sorok írója meglehetősen szkeptikus volt, de végigcsinálta azt, amit a vadászok javasoltak. Kételkedett abban, hogy ha a kutyája nem hallja meg, hogy hangosan kiáltozza a nevét órákon keresztül, akkor hogyan lenne képes felismerni őt egy darab egy napig hordott ruháról. De amikor másnap odament a helyszínre, ott várta a kutyusa - és ezzel visszakapta a legjobb barátját.

Ezt is szeretjük