A munkahelyét is otthagyta, amikor eltűnt a kutyája: elképesztő, hol találta meg
Az amerikai nő közel két hónapon át kereste a kutyáját: még munkából is kilépett, hogy minden idejét a kutatásnak szentelhesse.

border collie
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy Washington államban élő nő közel két hónapon át kereste a megszökött kutyáját. Nem adta fel, mindent megtett annak érdekében hogy megtalálja a szeretett hétéves border collie-ját, Katie-t. Ennek érdekében még a munkahelyét is otthagyta.

Idén júliusban Carole és Verne King a kutyusukkal Montanába mentek túrázni, amikor Katie megszökött. Az egyébként nagyon kedves természetű kutya eléggé félős is, ezért feltételezik, hogy megijedhetett valamitől. Akkor tűnt el a My Place Hotel szobájából, amikor a gazdái vacsorázni voltak.

Mindenhol keresték Katie-t a hotel környékén, egészen kora reggelig, eredménytelenül. Így következő nap a környéken szórólapokat helyeztek el, majdnem mindenkihez bekopogtattak, és a közösségi média különböző felületein is keresőcsoportokat hoztak létre. Carole King még a munkahelyén is felmondott, hogy egész nap keresni tudja kedvencét. Összesen 500 szórólapot osztogattak szét, kamerákkal és éjjellátókkal járták a környéket. - Soha nem adtam fel, nem veszítettem el a reményt - mondta Carole a Daily Inter Lake magazinnak.

Két hete, szeptember 15-én aztán hívást kapott a montanai hotel birtokszomszédjától. A férfi állítása szerint olyan kutyát látott a kertjében, aminek kinézete megegyezik a képen látható kutyáéval. Mire megérkeztek, sajnos az eb már nem volt ott. 

Eltűnt a kutya

A házaspár ismét éjjellátókkal járta környéket. Megállítottak egy párt, hogy láttak-e egy szaladó border collie-t. A nemleges válaszukat hallva King adott nekik egy szórólapot. Már éppen továbbhaladtak volna, amikor a nő egyszer csak visszasétált, felmutatott egy sötét domb tetejére, és azt kérdezte: az nem a te kutyád?

Senki sem hitte, hogy itt találják meg

Carole felnézve azonnal tudta, hogy Katie az. Érdekes, hogy a kutya két hónapon át rejtőzködött azon a helyen, ahol mindenki őt kereste, és valószínűleg még a gazdája elől is elbújt, mert nem tudta, mi történik. A kutatást egyre nagyobb területre terjesztették ki, és senki sem sejtette, hogy az elkóborolt eb valószínűleg végig az eltűnése helyének tőszomszédságában rejtőzött. - Mindenki nagyon örült, potyogtak a könnyeim, az egész szomszédság tudta, hogy megtaláltuk a kutyát - mondta boldogan a washingtoni nő.

Katie és a gazdája

A border collie-t azonnal elvitték a helyi állatkórházba. 5 kilót vesztett a súlyából, kiszáradt és alultáplált volt. A vizsgálatok alatt még az orvos is megkérdezte a gazdát: ő a híres Katie? A hétéves kutya speciális diétára szorul, minden két órában egy evőkanálnyi tápot kell neki adni, hogy helyreálljon a gyomra, de mára biztos, hogy fel fog épülni.

Valami nagyon különös dolgot talált a puli bundájában a gazdi séta közben

A gazdi azt hitte, csak egy furcsa emlék lesz az esetből. Ám amikor a következő napi séta alkalmával újra megtörtént a dolog, már nem hunyhatott szemet felette, és úgy döntött, pontot tesz az ügy végére.

Képek forrása: Facebook / Katie IS home 

Ezt is szeretjük