Hogyan jöhetsz egyenesbe anyagilag?

Életszámodból kiderül

Számold ki életszámod, és megtudhatod, hogyan lehet végre vastag a pénztárcád.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Számold ki életszámod, és megtudhatod, hogyan lehet végre vastag a pénztárcád.

Ebben az áldatlan gazdasági helyzetben, amikor a pénztárcában sokaknak sokszor csak az aprópénz csörög, az árak viszont az egekben vannak, nagyon nehéz boldogulni. Mindenki ott próbál segíteni a helyzetén, ahol csak tud, ám sajnos nem mindenki találja meg a megfelelő módot a költségei csökkentésére, egyúttal a bankszámla felduzzasztására.

Ebben segíthet a számmisztika. Ha kiszámolod az életszámodat, megtudhatod, személy szerint neked mi hozhatná el újra az anyagi biztonságot. Add össze születési dátumod számjegyeit, majd az összegét is újra egészen addig, míg egyjegyűre nem egyszerűsödik.

Ha például 1986. november 22-én születtél, ezt a számítást kell elvégezned:

1+9+8+6+1+1+2+2=30, 3+0=3.

1-es

Ha életszámod az 1-es, igazán lelkiismeretesen dolgozhatsz nap mint nap azért, hogy megfelelj a munkahelyeden, és stabilan megtartsd a pozíciódat, álláskeresőként pedig lelkesen böngészheted a hirdetéseket, aminek előbb-utóbb meg is lesz a gyümölcse. Hogy a pénztárcádban több pénz maradjon, és az anyagi helyzeted egyenesbe jöjjön, feltétlenül újra kell gondolnod, mire mennyit költesz, és főleg hol. Rengeteg olyan dolog lehet ugyanis, ami valójában olcsóbban is beszerezhető lenne. Szánj egy kis időt vásárlás közben arra, hogy feltérképezd, mi hol olcsóbb, két termék közül melyik éri meg jobban. Ez lehet számodra a megoldás.

2-es

Ha 2-es az életszámod, munkahelyeden nagy valószínűség szerint nem fizetnek túl, álláskeresőként pedig kicsit jobban rá kellene készülnöd önmagad eladására, például egy lehengerlően frappáns és lényegre törő motivációs levéllel vagy egy jobb önéletrajzzal. Azt a kis pénzt, amit a magadénak tudhatsz, kész művészet lehet úgy beosztani, hogy jusson is, maradjon is, és utóbbit valószínűleg sokszor nem is sikerül elérni. Hogy mégis összejöhessen a dolog, egyfelől folytasd a költségvetésed eddigi vezetését, mert az alapvetően jó, ám közben figyelj oda a rezsidre is. Néha ugyanis könnyelműen felkapcsolva hagyhatod a lámpát és túlfűtheted a lakást.

3-as

Amennyiben számod a 3-as, munkahelyeden többé-kevésbé elégedett lehetsz a fizetéseddel, de feltétlenül gondolkozz el rajta, a szakmádban, a te pozíciódban vajon tényleg elég-e az a pénz, amit kapsz. Ha nincs munkád, bátran vágj bele új dolgokba, mert lehet, hogy teljesen megváltozik az életed, pénzügyileg is. Hogy a pénztárcád kövérebb maradjon, kicsit próbáld fékezni magad a vásárolgatások alkalmával. Sokszor ugyanis elszalad veled a ló, és jóval több pénzt hagyhatsz ott a boltokban, mint szeretnél. Persze,ó egy nőnek szüksége van néhanapján új holmira, de mindig gondold át kétszer is, hogy tényleg kell-e még egy pár cipő vagy egy újabb táska. Ha erről a dologról nehezen mondasz le, figyeld a leárazásokat.

4-es

Ha életszámodnak a 4-est kaptad, az anyagiakat illetően eléggé szerencsés lehetsz, ugyanis a munkahelyeden relatíve jól megfizetnek, álláskeresőként pedig rendelkezhetsz némi tartalékkal. Mégis gyakran érezheted úgy, hogy a pénz egyszerűen kifolyik a kezeid közül. Nem is hiába érzed ezt, ugyanis az árcédulákat figyelmen kívül hagyva dobálhatod a termékeket a kosaradba, mindenféle borsos árú ínyencségeket is beleértve, és jóval márkásabb ruhákat is veszel meg, mint amilyeneket egyébként megengedhetnél maradnak. Ha ezen változtatsz, és nem próbálsz sokkal nagyobb lábon élni, mint amit megengedhetsz magadnak, akkor egy idő után arra eszmélhetsz fel, hogy bankszámládon jókora összeg halmozódott fel.

5-ös

5-ös az életszámod? Ha dolgozol, nem sok kellene hozzá, és a munkahelyeden fizetésemelést is kaphatnál, viszont túl kényelmes típus lehetsz, ami ebben akadályt jelent. Álláskeresőként pedig rögeszmésen egy irányba haladsz, és ez akadályozhat az előbbre jutásban. Amíg nem jön el a várva várt magasabb fizetés vagy egy jól fizető munka, addig is okoskodnod kell azzal a pénzzel, amid van. Havonta készíts kimutatást magadnak, mennyit költesz és mire. Így látni fogod, hogyan változik hónapról hónapra a megmaradó pénzösszeg annak függvényében, hogyan gazdálkodtál. Pár hónap után világosan látod majd, hol tudnál lefaragni a kiadásaidból, és hogy maradhat több pénz a bankszámládon.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

6-os

Ha a 6-os az életszámod, nem szabad visszariadnod az új kihívásoktól, sem akkor, ha dolgozol, sem akkor, ha állást keresel. Ez lehet a kulcs a több pénzhez, illetve az is, hogy ne szervezetlenül dobáld ki a pénzed az ablakon. Tételesen döntsd el minden hónapban, mire mennyit szánsz, mert ha össze-vissza vásárolsz mindenfélét, mit sem törődve azzal, hogy később talán egy meggondolatlan döntés miatt szorult helyzetbe kerülsz, ne csodálkozz, hogy pénztárcád gyakran csupán mint divatos kiegészítő ékesíti a szerelésed. Legyél egy kicsit tudatosabb a költségeidet illetően, és csak átgondolt döntéseket hozz! Ha erre figyelsz, és jobban beosztod a pénzed, több maradhat, mint szokott.

7-es

7-es az életszámod? Akár van munkád, akár nincs, számodra az egyetlen és legfontosabb tanács, hogy tanulj meg spórolni. Ez ugyanis nem az erősséged. Havonta hajlamos lehetsz addig centizgetni a költségvetésed, hogy mire jön az újabb fizetés, teljesen lenullázódsz. Erről feltétlenül le kellene szoknod, mert bármikor jöhet egy olyan helyzet, hogy a tartalékaidhoz kellene nyúlnod, de így nem lesz. Amit tehát tenned kell, az az, hogy havonta félreraksz valamennyi pénzt, amit nem költesz el. Ha így összespórolsz valamennyit, nagyobb anyagi biztonságban érezheted majd magad, és nem fogod azt érezni hónapról hónapra, hogy a szakadék szélén egyensúlyozgatsz, hogy ne zuhanj a mélybe.

8-as

Ha a 8-as az életszámod, lényegében nem rossz az anyagi helyzeted, hiszen a munkában és az üzlet világában alapvetően szerencsés számot tudhatsz magadénak. Az a pénz ugyanakkor, ami a markod üti, sajnos hamar ki is folyhat az ujjaid közül. A megoldás, hogy megtanulj magadnak nemet mondani. Ha látsz is egy csinos ruhát, amit megvennél, vagy el is utaznál valahová hétvégére, jól gondold át, megéri-e mindezt anyagilag. Próbáld ki, hogy alkalmanként, mikor vásárolni akarsz valamit, vagy csábít egy kellemes hétvégi kiruccanás, azt a pénzt, amit arra elköltenél, tedd félre! Igaz, hogy ez lemondás, de hihetetlenül büszke leszel magadra, és egy idő után a bankszámlád is meghízhat.

9-es

Életszámod a 9-es? Valószínűleg mindenből, amit használsz - így például tisztálkodási szerek, minden, amit enni szeretsz vagy hordani - megvan a kedvenc márkád, amihez ragaszkodsz, és nem szívesen mondasz le róla. Csakhogy idővel megemelkedhet bizonyos termékek ára, és bár a minőség a jól megszokott, sokkal több pénzt hagyhatsz ott értük a boltban, mint amennyit régebben. Ezért érdemes nem szemellenzővel járni-kelni az üzletekben, és néha kipróbálni valami újat, jobb áron. Ezzel rengeteg pénzt spórolhatsz, és egyúttal megismersz sok-sok új dolgot, amik talán jobban be is válnak, mint amiket megszerettél.

Ezt is szeretjük