Ennyi élelmiszert dobnak ki évente a magyarok: döbbenetesen magas a szám
Élelmiszerpazarlás Magyarországon: 68 kilogramm élelmiszer landol a kukában fejenként.
Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon; az uniós átlag ennél jóval magasabb - mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, röviden NAK élelmiszeripari igazgatója az M1 aktuális csatornán.
A műsorban arról beszéltek, hogy hamarosan megváltoznak az Európai Unióban az élelmiszer-higiéniai szabályok, aminek egyik oka, hogy vissza akarják szorítani a pazarlást. Keleti Marcell azt mondta, nemcsak Magyarországon és az Európai Unióban, de az egész világon az egyik legnagyobb problémát az élelmiszerpazarlás jelenti.
Bár Magyarország ebből a szempontból nem áll olyan rosszul, de azt sem lehet mondani, hogy nincs mit tenni az ügy érdekében - fogalmazott, hozzátéve, a tudatosabb fogyasztással lehetne kezelni a helyzetet.
Fotók: Getty Images
Mivel helyettesíthető a tojás, a liszt vagy a sütőpor?
A konyhában rendkívül célravezető a kreativitás, egy-egy alapélelmiszer helyettesítésénél pedig különösen érdemes lazábban kezelni a főzési szabályokat, a legtöbbször a megfelelő állag elérhető otthon fellelhető anyagokból.
Mivel helyettesíthető a tojás, a liszt vagy a sütőpor, ha elfogyott? Mutatjuk, mit használhatsz
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- változás
- vásárlás
Már nem úgy vásárolunk, mint a járvány előtt: kiderült, mi változott
- élelmiszer
- járvány