Károsabb lehet, mint a cigi, de már népszerűbb is: te is ezt használod?
Az elektromos cigarettáról sok információ kering, de az új kutatások nem dicsérik túlzottan.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elektromos cigaretta használata nálunk is egyre elterjedtebb, leginkább a fiatalok körében. Az Egyesült Államokban azonban már annyira népszerű, hogy több tinédzser szív e-cigit, mint sima cigarettát.

Egy felmérés szerint 2012-ben a tinik 2,8%-a, tavaly viszont már 4,5%-uk szívott elektromos cigarettát - ám nem biztos, hogy ezzel jobbat tesznek, mintha a hagyományos füstölgés mellett döntenének.

Így pusztít az e-cigi

Bár az e-cigaretta célja eredetileg az volt, hogy segítse a leszokni vágyókat, a fiatalok inkább a dohányzás egyik alternatívájaként használják. Ráadásul a sok ellentmondásos információ után kiderült, hogy bár az elektromos cigi valóban nem úgy károsítja a szervezetet, mint a hagyományos, de ettől még nem lesz kevésbé veszélyes - sőt.

A nikotinos folyadékban annyira magas a nikotintartalom, hogy nagyon könnyen mérgezést kaphat tőle a használó, ráadásul egy rákkutató intézet megállapítása szerint az elektromos cigi ugyanúgy veszélyes a tüdőre, mert az idegen anyag károsítja a hörgőket, és deformálódást okozhat.

Ráadásul a passzív e-dohányzás is rizikós, mert bár a szagok elkerülhetők, de a belélegzett nikotin annak a szervezetére is hat, aki nem aktívan szívja a szerkentyűt.

Kiábrándító szokások

A dohányzás nemcsak veszélyes, de taszító is lehet. A pasik szerint ez az egyik legkiábrándítóbb női szokás - nézd meg a többit is!

Ezt is szeretjük