Károsabb lehet, mint a cigi, de már népszerűbb is: te is ezt használod?
Az elektromos cigarettáról sok információ kering, de az új kutatások nem dicsérik túlzottan.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elektromos cigaretta használata nálunk is egyre elterjedtebb, leginkább a fiatalok körében. Az Egyesült Államokban azonban már annyira népszerű, hogy több tinédzser szív e-cigit, mint sima cigarettát.

Egy felmérés szerint 2012-ben a tinik 2,8%-a, tavaly viszont már 4,5%-uk szívott elektromos cigarettát - ám nem biztos, hogy ezzel jobbat tesznek, mintha a hagyományos füstölgés mellett döntenének.

Így pusztít az e-cigi

Bár az e-cigaretta célja eredetileg az volt, hogy segítse a leszokni vágyókat, a fiatalok inkább a dohányzás egyik alternatívájaként használják. Ráadásul a sok ellentmondásos információ után kiderült, hogy bár az elektromos cigi valóban nem úgy károsítja a szervezetet, mint a hagyományos, de ettől még nem lesz kevésbé veszélyes - sőt.

A nikotinos folyadékban annyira magas a nikotintartalom, hogy nagyon könnyen mérgezést kaphat tőle a használó, ráadásul egy rákkutató intézet megállapítása szerint az elektromos cigi ugyanúgy veszélyes a tüdőre, mert az idegen anyag károsítja a hörgőket, és deformálódást okozhat.

Ráadásul a passzív e-dohányzás is rizikós, mert bár a szagok elkerülhetők, de a belélegzett nikotin annak a szervezetére is hat, aki nem aktívan szívja a szerkentyűt.

Kiábrándító szokások

A dohányzás nemcsak veszélyes, de taszító is lehet. A pasik szerint ez az egyik legkiábrándítóbb női szokás - nézd meg a többit is!

Ezt is szeretjük