Egyszerűen elnyelte őket a föld!
3 híres ember rejtélyes eltűnése
Egyik napról a másikra nyomuk veszett, és azóta sem derült fény haláluk körülményeire.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Napról napra számtalan embernek vész nyoma világszerte. A szerencsésebbek élve előkerülnek, míg mások esetében már csak a holttest marad a családnak. És nem egy olyan eset járja be a világsajtót, és kerül be a történelemkönyvekbe, melyre máig nincs magyarázat. A következő három, ismert személy eltűnésének körülményeit a mai napig homály fedi, ráadásul holttestük sem került elő soha.

Joseph Force Crater
John Brisker
Michael Rockefeller

Színházba indult, de sosem ért oda

Joseph Force Crater egyike volt New York City legismertebb bíráinak. 1930. augusztus 6-án tűnt el, utolsó napjait, eltűnésének okát és körülményeit a mai napig homály fedi.
Crater 1930 júliusában utazott nyaralni a feleségével Maine államba, ahonnan egy különös telefonhívás szólította el. Feleségének megígérte, hogy július 9-ére, az asszony születésnapjára hazatér.

A következő napon már New Yorkban volt, ahol egy táncosnővel, Sally Lou Ritz-cel találkozott. Augusztus 5-én többen látták asszisztense társaságában, majd másnap barátaival vacsorázott - a vacsora 9 óra tájban ért véget. A történet további részével kapcsolatban már csak találgatások születtek. Sokan úgy emlékeznek, hogy Crater gyalog indult útnak a színházba, ahova jegye volt aznap estére, de a hivatalos információk szerint még látták taxiba szállni.

Az előadásra azonban már nem érkezett meg. Vannak, akik úgy vélik, Cratert megölték, mások szerint a szeretőjével, Sally-vel szökött meg, aki szeptemberben szintén eltűnt. De azt sem tartják kizártnak, hogy csak a korrupciós botrányok elől bújt el. Tény azonban, hogy nem bukkantak a nyomára, és a holtteste sem került elő.

Elveszve Ugandában

John Brisker Amerika egyik legjobb kosárlabda-játékosa volt a '60-as, '70-es években. A legkeresettebb élsportolók táborához tartozott, nem véletlenül: rendkívül tehetséges kosárlabdás volt, csapata egyik legjobb kosárdobója.
Ismerősei közül azonban többen tartottak tőle. Csapattársa, Charlie Williams például egyszer így nyilatkozott róla: nagyon jó játékos volt, de mondjon bárki bármit, valami nem stimmelt vele. Mindig olyan érzést keltett bennem, hogy bármikor bárkit képes lenne lelőni. Brisker 1978-ban Ugandába utazott, családja úgy tudta, hogy üzleti ügyben. Később azonban kiderült, hogy az ugandai diktátor, Idi Amin kérésére utazott az országba.

Nem lehet tudni, hogy pontosan milyen szerepet töltött be a diktátor mellett, de annyi bizonyos, hogy 1979-ben, amikor fellázadtak - bár sikertelenül - Idi Amin ellen, a jelentések szerint Brisker tűzpárbaj során életét vesztette. Holttestét azonban sosem találták meg.

Örökre nyoma veszett a dzsungelben

Michael Rockefeller, a New York-i kormányzó, Nelson Rockefeller fia alig volt 23 éves, amikor nyoma veszett egy expedíció során Új-Guineában, ahol Asmatban és környékén vizsgálódott egy német antropológussal, René Wassinggal.
Rockefeller a Peabody Múzeum archeológusaként utazott 1961-ben Asmatba. 1961. november 17-én látták utoljára, amikor állítólag kenuja felborult a 12 méter mély vízben. Lehetséges, hogy egy cápa vagy egy krokodil támadása vetett véget Rockefeller életének, sokan azonban azt sem tartják kizártnak, hogy a helyi lakosok ölték, majd ették meg a két eltűntet - ez valóban megeshetett, mivel az ottani népek között a mai napig élnek kannibál törzsek.

Az állítást vagy legalábbis a gyilkosságot alátámasztja az a tény, hogy Rockefeller édesanyja felbérelt egy magándetektívet, Paul Toohey-t, hogy derítse ki, mi történt a fiával. Toohey Új-Guineában tett útjáról három koponyával tért vissza, melyek a törzs szerint olyan fehér férfiakéi, akiket megöltek.

A család később sem tudott meg többet fiuk eltűnésének körülményeiről, ám a koponyák látványa olyannyira elborzasztotta őket, hogy felhagytak a nyomozással. Inkább elfogadták a tényt, hogy fiuk már nem kerül elő többé.

Fotók: Bettmann/Corbis, fotolog.com, life.com.

OLVASD EL EZT IS!

fk
  • fotózás
  • természeti katasztrófa

4 fotó, ami sokkolta az egész világot

tevecske
  • intelligencia
  • állatvilág

Teszteld az alapműveltséged!

Ezt is szeretjük