Egy jó szex, három derékba tört karrier
Híres szexbotrányok
Számtalan ígéretes karrier ért már véget szeretők hálószobájában. Íme, néhány kitűnő példa!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A történelem és a média mindig is hemzsegett a csalfa uralkodók, kikapós politikusok, szoknyapecér hírességek és szeretőik szaftos történeteitől. Aki a tilosba tévedt, szinte mindig le is bukott: lesifotók, cserfes ágyasok, szexkazetták vagy saját óvatlanságuk okozta vesztüket. Még el sem ült az egyik botrány, már jött is a másik. A brit politikus, John Profumo egy luxusprostinak fecsegte ki az államtitkokat, Bill Clinton egy gyakornokkal csalta a First Lady-t, Károly brit trónörökös pedig Camillát szerette nagy titokban. Napjainkra is jut botrány: mostanában épp Amerika nagy golfbajnoka, a nős és kétgyermekes Tiger Woods magyarázkodik sűrűn nőügyei miatt.

Mark Sanford
Larry Craig
Hayden Kho

A házasságtörő sportolót - akárcsak elődjeit - nemcsak a sajtó szedi ízekre, felesége és szponzorai sem örülnek, hogy a rettenthetetlen tigris nem csupán a pályán, de idegen ágyakban is játszadozott.

Akárhogy alakul is a sorsa, egy biztos: nem ő lesz az első, akinek szeretői miatt úszik el a karrierje. Íme, három szaftos szexbotrány, melynek szereplőit az incidens után azonnal száműzték a közéletből!

A kormányzó és az argentin kapcsolat

Az amerikaiak sok mindenben élen járnak, a szexbotrányokban is, csak erre kevésbé büszkék. A dél-karolinai ficsúr, Mark Sanford esete is már-már legendaszámba megy a tengerentúlon. A politikusként megnyerő és agilis négygyermekes mintaapa tavaly keveredett házasságtörő viszonyba egy argentin hölggyel, ami talán ki sem derült volna, ha Sanford nem intézi olyan szerencsétlen módon a találkát. A politikust jól ismerik az USA-ban, újraválasztott kormányzóként szorgalmazta a szegények iskoláztatását, és általában fontosnak tartotta az oktatás ügyét. Kemény vitái voltak az ellenfeleivel, vesztét mégis egy félrelépés okozta.

A botrány eredetileg azért pattant ki, mert a 49 éves politikus tavaly júniusban fogta magát, és öt teljes napra eltűnt azzal az átlátszó szöveggel, hogy kirándulni megy az Appalache-hegységbe. Ez idő alatt nem jelentkezett sem otthon, sem az irodájában, és telefonját is kikapcsolta. A kormányzó tehát eltűnt a föld színéről, az őrizetével megbízott biztonságiak pedig a hajukat tépték. Egész Dél-Karolina őt kereste, mire jött a hír, hogy Sanford épp hazafelé tart Argentínából.

Amint leszállt a gépe, megrohamozták az újságírók. Hamar kiderült ugyanis, hogy a politikus nem túrázni volt, hanem Buenos Aires-i szeretőjéhez ugrott el egy kis hancúrozásra. Sanford és a kétgyermekes, elvált riporternő, María Belén Chapur között jó ideje tartott már a románc, melyet intim hangvételű e-mailek sora bizonyított. A média hónapokig élcelődött a szerelmes trubadúron: unásig idézték szavait, és tangózva ábrázolták a gúnyrajzokon.

Sanford végül nyilvánosan is elismerte bűnét, de a karrierjét már ez sem menthette meg: nevét kihúzták a kormányzójelöltek sorából. Felesége azóta elköltözött közös otthonukból, Sanford pedig jobb híján írni kezdett. Úgy tervezi, hogy önéletrajzi könyvét még az idén megjelenteti.

Szenátor a reptéri mellékhelyiségben

Az összes hűtlen politikus közül talán az egykori amerikai republikánus szenátor, Larry Craig vesztette a legtöbbet. Az esetről már az is sokat elmond, hogy a szerencsétlen incidenst még a leghíresebb szexbotrányok közé is beszavazták az unatkozó internetezők. Craig szép karriert tudhatott maga mögött: 28 évet töltött a politika porondján, ebből 18-at a szenátusban. Kerületében, Idahóban négyszer választották újra, mindvégig támogatta az ottani családokat és a munkahelyteremtést.

Szigorú, hagyományos értékrendet vallott, nem támogatta a melegek jogait és házasságát, sőt, a Monica Lewinsky-ügy miatt még magáról az elnökről, Bill Clintonról is leszedte a keresztvizet. A harcos politikus 1983-ban vette el Suzanne Thompsont, akivel három gyereket fogadtak örökbe, akiktől kilenc unokájuk született. Ebbe az idilli életbe rondított bele Craig, amikor 2007. augusztus 27-én a rendőrség őrizetbe vette azzal, hogy egy reptéri WC-ben nem odavaló dolgot művelt egy férfival.

A 62 éves, őszülő szenátor visszautasította a vádat, és azt is tagadta, hogy meleg lenne. Így is bíróság elé állították rendzavarás vádjával, melyben először bűnösnek, majd a fellebbezés után ártatlannak találták. Az ügy tehát továbbra is rejtély, de Craig így is kapott eleget a sajtótól. Addig-addig támadták, míg meg nem torpedózták kikezdhetetlennek hitt karrierjét. A szenátor a botrány miatt vissza is vonult, jelenleg energiaügyekben tevékenykedik, de csak a háttérben, mivel a közvélemény azóta is ferde szemmel néz rá.

Plasztikai sebész szexvideón

Ne legyünk igazságtalanok, nem igaz, hogy csak a britek, a franciák vagy az amerikaiak keverednek kínos szituációkba. Más kontinensen is találni szaftos történeteket, itt van például Hayden Kho esete, melyet nemes egyszerűséggel csak Ázsia első számú szexbotrányaként emlegetnek. Az ügy azzal kezdődött, hogy az ismert filippínó plasztikai sebész - a hírnév és pénz mámorában - kicsit másképp kezdte értelmezni az orvos-beteg kapcsolatot. Elunta például a vendégeiről készített statikus röntgenfelvételeket, és inkább mozgóképre váltott. Értsd ezalatt, hogy Kho praktizálás címén nemcsak, hogy több csinos páciensével hancúrozott, de a szenvedélyes együttlétekről számos szexvideót is készített. A pornográf házimozi aztán - valamilyen homályos úton - felkerült a netre, onnan pedig egyenesen DVD-re. Mire a híres lepedőakrobata észbe kapott, már a fél világ megcsodálhatta, mire képes a doktor úr a műszerével.

Egy lazább erkölcsű országban talán jót nevettek volna mindezen, de a mélyen katolikus Fülöp-szigeteken Kho ezzel a tettével örökre elásta magát, magával rántva a szégyenbe alkalmi partnereit is, négy ismert és ünnepelt helyi színésznőt. Egyikük, a szépséges és könnyűvérű Katrina Halili nem is hagyta annyiban a dolgot: etikátlan magatartásért feljelentette egykori szeretőjét.

A filippínó orvosi kamara igazat adott a nőnek, és visszavonta Kho orvosi engedélyét. Arról nincs hír, hogy az amatőr filmes azóta mivel keresi a kenyerét, talán a pornóiparban próbálja kamatoztatni tehetségét.

Fotók: debateitout.com, citizenchris.typepad.com, i.fanpix.net

Ezt is szeretjük