Egészséghoroszkóp

Mire ügyelj, hogy egészséges legyél?

Testalkatod és csillagjegyed hatással van egészségedre is. Mit tegyél, hogy elkerüljenek a betegségek?

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csillagjegyed jellemző betegségeit és egészségügyi problémáit érdemes időben megelőznöd.

Figyelj magadra, pihenj, mozogj sokat vagy sétálj a friss levegőn, és igyekezz megvalósítani, hogy minél kevesebb stresszt engedj hatni az életedre.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

A Kos jellemzője a pirospozsgás arc, ívelt szemöldök, keskeny áll, férfiak esetében a sűrű testszőrzet. Jó erőnléted megőrzése érdekében különösen fontos számodra az elegendő pihenés és a helyes táplálkozás. Nem tanácsos számodra a vörös húsok túlzott fogyasztása. Mivel a Kos jegy által uralt testrészek a fej és az arc, ezek tested gyenge pontjai. Gyakori problémád a fejfájás, szédülés, esetleg bőrkiütés.

Bika (IV. 21. - V. 20.)

A Bika könnyen felismerhető erőteljes és vastag nyakáról. Homloka általában széles, fiatalos külsejét sokáig megőrzi, vonzó ember. Hasznodra válik a napi rendszerességgel végzett testgyakorlat, illetve a zsíros ételek mérsékelt fogyasztása. Ez persze igaz a zodiákus összes jegyére, ám különösen érvényes a lassú anyagcseréjű Bikára. Vigyázz a táplálkozással, hogy sokáig fiatalos maradj!

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Az Ikrek csillagjegy általában karcsú és vékony, tele idegfeszültséggel. Időnként nehezen uralkodsz energiáidon, különösen, ha késő estig dolgozol, és ide-oda cikáznak fejedben a gondolatok. Kimondottan jó hatással lehet rád, ha ki tudsz szakadni a napi rutinból, és valamilyen fizikai tevékenységet végzel. Hajlamos vagy a légzőszervi és idegrendszeri megbetegedésekre.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

A Rák legjellemzőbb vonása a kerek arc. Esetenként az egész test is gömbölyded lehet, bár nem jellemző a túlsúly. Jótékony hatással lehetnek rád a különböző vízi sportok. Egészséged megőrzése érdekében fontos, hogy ne ragaszkodj múltbeli sérelmeidhez, mert ezek az érzelmek tartósan befészkelik magukat a testedbe, és különböző pszichoszomatikus betegségekhez vezethetnek.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

A tipikus Oroszlán nő: ellenállhatatlan tekintet, dús haj, és királynői megjelenés. Kevés férfi tud ellenállni neked. Előnyös számodra az alacsony zsírtartalmú táplálkozás, mert szervezeted leggyengébb pontja a szíved. Olyan testmozgás ideális számodra, mely legenyhébb formájában is képes mederbe terelni hihetetlen energiáidat.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

A Szűz általában sudár termetű, külseje vonzó, lehet azonban valamiféle él a vonásaiban. Mivel sokat aggódsz, betegségeid általában gyomortájékon jelentkeznek. A legtöbb Szűz már gyermekként is hasfájós, felnőttkorában pedig hajlama lehet a fekélyre. Mivel azonban étrendedet gondosan megválogatod, és egészségesen táplálkozol, ezen hajlamaid nem feltétlenül válnak betegséggé.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Vénusz uralta jegyként a Mérleg tekintete általában jóságos, alakja pedig szinte tökéletes. Mivel a Mérleg uralja a derék és a rekeszizom tájékát, elfojtott érzelmeid hatására elsősorban e testrészeken jelentkeznek problémák. Jótékony hatású számodra a testmozgás, különösen a háterősítő és általános rugalmasságot biztosító gyakorlatok.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Szinte minden Skorpióra jellemző az átható tekintet, a feltűnő szempár. Testmagasságától vagy súlyától függetlenül erőteljes megjelenéssel bír. Hangja általában mély és fátyolos. Jegyedre jellemző szokatlan akaraterődnek köszönhetően képes vagy a végkimerülésig dolgozni. Bármely betegségedben fellelhető az erőteljes érzelmi összetevő. Végezz relaxáló tevékenységet.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

A Nyilas jegy szülöttei általában magasak, válluk széles, arcuk ovális és hosszúkás. Hajlamos lehetsz a hízásra, mivel nem tudsz ellenállni nagy étvágyadnak. Uralkodó bolygód, a Jupiter – a terjeszkedést jelölő égitest – gyakran fizikai értelemben is növeli testalkatod. Érdemes tehát vigyáznod a hűtőszekrény környékén, ha szeretnéd megőrizni alakodat.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Nem vagy kimondottan sportos alkat. Mivel föld jegyű vagy, jótékony hatással van rád a sport, vagy bármiféle rendszeresen végzett testmozgás. Gyenge pontod a térded, így sport közben nem árt fokozottan figyelni erre a területre. Érzelmeidet általában elrejted, ami fizikai problémákhoz is vezethet. Ne félj feltárni érzéseidet, jót fog tenni neked, ha képes vagy megnyílni!

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

A tipikus Vízöntő általában magas és karcsú, bőre világosabb, mint ami saját népcsoportjára jellemző. Uralkodó bolygód az Uránusz, ezért idegrendszered érzékeny, kritikusabb helyzetekben különösen ingerlékeny lehetsz. Óvakodnod kell energiakészleteid kimerítésétől, mivel elméd szakadatlanul dolgozik.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Kétféle Halak egyéniség létezik - a bálna és a delfin. Az előbbi nagytestű – magas és súlyos. A második kisebb, kecsesebb. A bálna járása sokszor esetlen, míg a delfiné kimondottan rugalmas. Mivel a Halak jegye a lábfejet uralja, számodra kifejezetten jótékony hatású lehet a talpmasszázs és a reflexológia.

Cikkünk Trish MacGregor: Az asztrológia mindentudó nagykönyve című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • horoszkóp
  • nyugati horoszkóp

Egészséghoroszkóp

Ezt is szeretjük