Itt nézheted meg, hogy ellopták-e az e-mail címed és a jelszavad: csak egy kattintás

Ha a te adataidat is ellopták, gyorsan tedd meg a következő biztonsági intézkedéseket.

email

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Több mint 2 és félmilliárd e-mail cím és jelszó szivárgott ki a közelmúltban több ezer különböző forrásból a Troyhunt beszámolója szerint. Az óriási adathalmazt csak Collection #1, vagyis egyes számú gyűjteményként emlegetik, és közülük 773 milliót már feltöltöttek a Have I Been Pwned nevű weboldalra.

Ezen a honlapon keresztül mindenki ellenőrizheti, hogy az ő fiókját is érte-e támadás. Egyszerűen be kell írni az e-mail címet az email address szöveggel ellátott mezőbe, majd a pwned? gombra kattintani. Ha az eredmény zöld képernyő, és a Good news - no pwnage found! felirat fogad, szerencsésen megúsztad, az adataid nagy valószínűséggel nem kerültek illetéktelen kezekbe.

Ha viszont piros képernyővel találod szembe magad, melyen az Oh no - pwned! szöveg olvasható, ideje tenned néhány biztonsági lépést. Első körben mindenképp változtasd meg a jelszavad, lehetőleg minél erősebbre, kis betű, nagy betű és szám felhasználásával. Ezt követően érdemes megnézni az aktív bejelentkezéseket.

Mit kell tenned pontosan?

Gmail esetén ezt úgy teheted meg, hogy bejelentkezve, a főoldal jobb felső sarkában található körre kattintasz - ebben vagy a neved kezdőbetűje, vagy a beállított profilképed található -, majd a Google-fiók feliratú kék gombot választod. Itt a négy kis doboz közül a jobb felsőre kattints.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Saját eszközök között böngészd át a jelenlegi bejelentkezéseket, és távolítsd el vagy jelentsd, amelyiket nem ismered. Jó ötlet lehet több lépcsős ellenőrzési módot beállítani, amikor egy alternatív e-mail címen vagy akár SMS-ben kapsz értesítést, ha valaki bejelentkezett a fiókodba.

Ezt is szeretjük