Elképesztő videót rögzített a drón: egy aktív vulkán közepét filmezte le utolsó útján

Elgondolkoztál már rajta, vajon milyen lehet egy működő vulkán felülnézetből? Most megnézheted!

izland-vulkán

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Izland nem véletlenül a világ egyik legizgalmasabb országa: sok helyen zordak és barátságtalanok a körülmények, viszont az ország nem szenved hiányt természeti kincsekben sem. Ennek ékes bizonyítékai a vulkánok, amik egyszerre nyújtanak gyönyörű és ijesztő látványt.

A szigetországban nagyjából 130 vulkán található, a többségük inaktív, ám nemrég váratlan kitörést észleltek a Reykjanes-félsziget délnyugati részén. 2021. március 20-án a Geldingadalur néven ismert tűzhányó aktív működésbe kezdett, és több napon át ontotta magából a lávát. A vulkánt jelenleg figyelik, de nem tekinthető közvetlen fenyegetésnek a környező területekre.

Lenyűgöző videó a vulkán belsejéből

A hír hallatára a helyiek közül sokan a vulkánhoz siettek, hogy élőben is szemtanúi legyenek a látványos természeti eseménynek. A fotós, Garðar Ólafs is így tett, ám ő más szemszögből is látni szerette volna, mi történik a tűzhányóban. Ehhez drónját hívta segítségül, majd egyre magasabbra szállt vele, míg végül a fortyogó kráter fölé nem ért teljesen.

A drón, ahogy közelebb ért a lávához, olvadni kezdett, és lassan süllyedt a vulkán felé, Garðar sem látta már a földről. Ekkor megpróbálta visszairányítani a műszert magához, ami csodával határos módon sikerült is neki, ám sok alkatrésze úgy megolvadt a hatalmas hőtől, hogy használhatatlanná vált. A felvétel szerencsére így sem veszett el, a férfi szerint pedig így is megérte a dolog, hiszen már születése óta a környéken él, de még soha nem látta ilyen közelről a vulkánt - főleg nem működés közben.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A jég országa, ahogy még sosem láttad: zöld lankák és rózsaszín napfelkelték

A földöntúli északi fény és a mesébe illő gejzírek ámulatba ejtenek minden turistát.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük