Megmutatták, mi tűnt el a kirabolt palotából - Fotókon az ellopott drezdai műkincsek

A drezdai ékszerrablás a hét elején történt, és már az is kiderült, hogy pontosan milyen műkincsek tűntek el.

drezda-4
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Betörtek hétfőn a németországi Drezdában a szász választófejedelmek és királyok palotájának világhírű kincstárába. A múzeumként működő drezdai uralkodói palota, a Residenzschloss kincstárába, a Grünes Gewölbe, vagyis Zöld boltozat elnevezésű épületrészbe két ismeretlen hatolt be kora reggel. Egy ráccsal védett ablakon keresztül - a rácsot felfeszítve, az ablakot betörve - bejutottak egy terembe, amelyben drágakövekkel díszített ékszereket mutatnak be.

Az elkövetők összetörték az egyik vitrin üvegét, magukhoz vettek három garnitúra ékszert, és távoztak. A múzeum riasztórendszere működött, az őrök a biztonsági kamerákon keresztül látták a rablást, és értesítették a rendőrséget. Az első járőr a riasztás utáni ötödik percben érkezett a helyszínre, de az elkövetőknek addigra sikerült elmenekülniük.

Röviddel a történtek után egy drezdai utcában kiégett egy autó, meglehet, hogy a betörők azzal menekültek el a múzeumtól, majd felgyújtották, és hátrahagyták. A betörés előtt az épület közvetlen közelében kigyulladt egy áramelosztó állomás, aminek következtében fennakadások keletkeztek a környék áramellátásában, így az utcai világítás sem működött a bűncselekmény idején. 

Ezt is szeretjük