Csináld ezt, ha nem tudsz dönteni: egy kézmozdulat feltárja, mit súg hatodik érzéked

Életünk során szinte percenként döntenünk kell valamiben.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az étteremben el kell döntenünk, mit akarunk enni, az útkereszteződésen is csak akkor jutunk túl, ha eldöntjük, merre tovább. Minden élethelyzetben választanunk kell. Van, hogy nincsenek egyértelmű jelek vagy tudás, ami segítene eldönteni, hogy mit is kellene csinálnunk.

A hatodik érzék az a képességünk, amellyel anélkül érzékelünk valamit, hogy az érzékszerveinkkel tudatosan felfognánk, azaz látnánk, hallanák, szagolnánk, ízlelnénk vagy tapintanánk. Ez az intuíciónk, csak éppen eltorlaszoltuk életünk blokádjaival.

Megérzésünket különféle módszerekkel jeleníthetjük meg. A karhossz-teszt a legkifinomultabb és legsokoldalúbb tesztrendszer.

  • Megmutatja, mekkora a stressz: az ellenkezés csekély vagy éppen erőteljes.
  • Megmutatja, hogy általában kibillentünk-e az egyensúlyunkból.
  • Megmutatja, hogy dermedt állapotban vagyunk-e.
  • Megmutatja, hogy pánikba estünk vagy allergikusan reagálunk-e.

Ez a teszt egy idegválasz, amelynek során a test egyik oldalán ellazulnak, a másikon pedig megfeszülnek az izmok. Emiatt lesz a karok hossza eltérő. Ez izomrendszerünk egyik válasza a stresszre.

Így tanuld meg leolvasni, igen vagy nem

Első lépés - a gömblátás: meg kell tanulnod kívülről látni a dolgokat.

Második lépés - érezd a színeket: milyen hatással vannak rád? Melyik szín tesz jót?

Harmadik lépés - érezd az igent és a nemet: állj meg, és érezd a tartásodat, lélegzésedet, szívverésedet, aurádat, erőteredet, izomtónusodat, a testedben lüktető ritmusokat. Gondolj vissza életed egyik szép pillanatára, és érezd, hogyan reagál erre a tested. Ezután gondolj egy rémes pillanatodra, és közben figyeld magadat. Aztán mondd fennhangon, hogy igen, és hogy nem, és figyelj. Változik benned, körülötted valami, ha nemet mondasz? Ismételd meg néhányszor a gyakorlatot.

Negyedik lépés - mérleg vagyok: képzeld azt, hogy mérleg vagy. Hogyan áll a mérleg, egyenesen vagy ferdén? Képzelj el színeket, illatokat. Melyiknél áll vissza az egyensúly? Akkor folytasd a gyakorlatot, ha magadat egyensúlyba hoztad.

Kezdődhet a teszt

A tesztelés egyszerű: ha kiegyensúlyozottak vagyunk, a mérleg egyensúlyban áll. Ha stresszesek vagyunk, a mérleg ferdén áll. Ha lemerevedünk, a mérleg nem mozdul.

Ötödik lépés - a karhossz-teszt: álló helyzetben a karod lazán  lógasd magad mellett, vállad és karod is legyen laza. Érintsd össze magad előtt a két kezedet, pontosan a test közepénél. Hüvelykujjaid kifelé nézzenek, hogy két körmödön mérhesd le a szintjüket. 

Ha kiegyensúlyozott vagy, hüvelykujjaid egy szinten lesznek: ez az igenlés. Karodat ismét zárd a karod mellé, mondj igent, és ismét helyezd egymás mellé a két hüvelykujjadat. Megint egy magasságban lesznek. Ismét lógasd lazán a kezed, mondj nemet, és tedd össze elöl a két kezed. Hüvelykujjaid ezúttal nem lesznek egyforma magasságban. A tested nemet mond. Ismételd meg a gyakorlatot csukott szemmel.

A karok hosszának eltérése, minél többet gyakorolsz, annál nagyobb lesz. Lazulj el, és máris válaszokat kapsz. Idővel bízni fogsz a testedben, gyakorlott tesztelő lesz belőled.

A cikk szövegét Uwe Albrecht: Igen vagy Nem? című könyvéből idéztük, melyet a Bioenergetic Kiadó ad ki, és amelyet 1800 forintért rendelhetsz meg ide kattintva.
Ezt is szeretjük