"Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?"
Vadai és csapata monoklival az arcán tiltakozott a Parlamentben
Balogh József ellen tiltakoztak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők elleni erőszak ellen tiltakozott a Demokratikus Koalíció több női politikusa az Országgyűlés keddi plenáris ülésén. Az elnöklő Latorcai János szerint az ellenzéki politikusok súlyosan veszélyeztették az ülés rendjét.

A Demokratikus Koalíció tiltakozása

A keddi ülésnapon a napirend előtti felszólalások elhangzása után, a határozathozatalok előtt Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő az ülésteremben, öt másik, a pártjában, a DK-ban politizáló társa pedig az egyik üléstermi páholyban az egyik szemük környékén monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelent meg. A páholyban lévők egy-egy lapot tartottak fel "Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?" felirattal.

Megzavarták az ülést

Az ülést vezető Latorcai János országgyűlési alelnök azt mondta, Vadai Ágnes és társai az ülés rendjét súlyosan veszélyeztető módon viselkedtek. Felkérte a teremszolgálatot az egyes számú, szakértői páholy kiürítésére, az ott helyet foglalókat kiutasította az ülésteremből. Figyelmeztetésben részesítette az akcióban részt vett két képviselőt és jelezte, hogy velük szemben a házelnök várhatóan eljárást fog kezdeményezni.

Vadai Ágnes nem sokkal az akció után Facebook-bejegyzésben tudatta: az ellen tiltakoztak, hogy "az asszonyverő Balogh József még mindig képviselő és polgármester lehet".

Asszonyverő politikus

Balogh József független, korábban fideszes, képviselőt hétfőn hallgatta ki súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség.
A megalapozott gyanú szerint a képviselő és élettársa április 28-án reggel 6 óra körül érkezett haza egy családi eseményről Fülöpházán lévő tanyájukra, amikor a képviselő ittas állapotban, minden előzmény nélkül ütlegelni kezdte élettársát. Balogh József először négy-öt alkalommal a közepest meghaladó erővel, ököllel a sértett arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. Az asszony kiáltásaira Balogh József nevelt fia a sértett védelmére kelt, aki így el tudott menekülni a helyszínről - közölte a főügyészhelyettes hétfőn.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsont-törést és egyéb sérüléseket szenvedett. A képviselő a gyanúsítotti kihallgatáson a szándékosságra is kiterjedő, teljes körű beismerő vallomást tett - tudatta az ügyészség. A politikus május 2-án jelentette be, hogy azonnali hatállyal kilép a Fidesz-frakcióból.

 

A kormány reakciója

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője aznapi közleményében azt írta: elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait, és ezt a véleményét a Fidesz képviselőcsoportjának minden tagja osztja. Rogán Antal mindezt tudomására hozta Balogh Józsefnek is, aki ezt követően tájékoztatta arról, hogy kilép a Fidesz frakciójából. Éppen ezért nem teljesen érthető a fideszes férfi képviselők megszólítása a reggeli akcióval.

Mai hír, hogy a nőkkel szembeni erőszakkal foglalkozó munkacsoportot állít fel a kormány, aminek feladata az lesz, hogy előkészítse a csatlakozást az Európa Tanács által elfogadott, a nőkkel szembeni erőszak és a háztartáson belüli erőszak elleni küzdelemről és azok megelőzéséről szóló egyezményhez.

Kép forrása: MTI, Bruzák Noémi

Ezt is szeretjük