Téged is átvert a bankod? Országos csalásról rántja le a leplet a banki szakember
Feljelentést is tett.

vezer-szorenyi-laszlo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csalással vádolja a bankokat Vezér-Szörényi László. A devizaalapú hitelezés folyamán nemcsak jogi, hanem számszaki hibák sorozatát követték el a kereskedelmi bankok a banki szakértő szerint. Állítólag több mint egymillió szerződés lehet aggályos. Vezér-Szörényi László nemzetközi banki szakember véleménye szerint 2010-ig több magyar bank is csalt a devizahiteles szerződésekkel.

Egyes kereskedelmi pénzintézetek állítólag nemcsak jogi, hanem számszaki hibák sorozatát követték el, ami több mint egymillió hazai szerződést érint. A szakértő erre akkor jött rá, amikor a hozzá forduló károsultak banki elszámolását áttanulmányozta. Állítása szerint a devizaalapú hitel spekulációs elemeket tartalmaz, amelynek következtében kifizethetetlenné vált a tartozás.

- Dr. Radnai Miklós jogásszal konzultálva megállapítottuk, hogy ez számszakilag is bizonyítható, tehát megvalósítja a csalás Büntető Törvénykönyv szerinti tényállását. A konstrukciót értékesítő kereskedelmi bankok az ügyfeleiket szándékosan tévedésbe ejtették és tévedésben tartották anyagi haszonszerzés céljából.

A csalást rendkívül trükkösen, minden szerződésben másképp és máshova bújtatták el - mondta Vezér-Szörényi László, aki az érintetteknek azt javasolja, hogy forduljanak banki szakértőhöz, aki véleményezheti a szerződésüket.

Vezér-Szörényi szerint a károsultaknak összefogva kell majd pert indítania a pénzintézetek ellen, ő már meg is tette az első lépést: néhány nappal ezelőtt feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányság ötödik kerületi rendőrkapitányságán csalásért az egyik bank ellen.

Ezt is szeretjük