A haláltól mentette meg a kisegeret a gyerek: nem számított rá, hogy sztár lesz belőle
Fridolinnak nemcsak a neve különleges, mert mostanában ő az internet legnépszerűbb egérkéje.

eger
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van valami az interneten, ami talán az álhíreknél is gyorsabban terjed: ez nem más, mint a cuki állatokról készült felvétel. Bár ezúttal a fotókhoz egy igazán szívmelengető történet is tartozik.

Fridolin csupán pár napos volt, amikor először szembesülnie kellett az élet sötét oldalával. Mamájával együtt ugyanis majdnem áldozatául esett egy éhes macskának. Sajnos az egéranya nem élte túl az esetet, ám az újszülött kis jövevénynek hatalmas szerencséje volt.

Egy cuki egér története

Fridolin lepottyant a macska szájából, de valószínűleg gyorsan ő is a gyomrában végezte volna, ha nincs az a gyerek, aki akkor éppen arra járt, és gyorsan elhalászta őt a cirmos elől. Így történt, hogy a kisegér új családot kapott, akik onnantól kezdve szerető otthont nyújtottak neki: egész nap melegen tartották, és speciális tejjel táplálták, hogy egészségesen felcseperedhessen.

Azóta sok idő eltelt, a gyermek felnőtt, ahogy Fridolinból is kifejlett rágcsáló lett. Nemcsak, hogy kifejlett lett, de Mickey és Minnie óta valószínűleg nem látott a világ nála cukibb egeret. Aki ráadásul igazi.

Egy tehetséges természetfotósnak, Hannah Assilnak pedig kétszer is megadatott a lehetőség, hogy fotósorozatot készítsen Fridolin mindennapjairól. Bármilyen furcsa, az emberek sokat tanulhatnának a kis túlélőtől, mert ő aztán tudja, hogyan értékelje az élettől kapott második esélyét.

Kedvenc elfoglaltsága ugyanis, hogy naphosszat boldogan mászkál virágról virágra, miközben bizonyára jól magába szívja csodás illatukat. Fridolinnak sok a tennivalója, hiszen rengeteg növény várja, hogy felfedezze. Hát nem ő a világ legcukibb egere?

Tíz tündéri fotó egerekről, amibe akkor is beleszeretsz, ha irtózol a rágcsálóktól

Vannak, akik kedvencként tartják otthon az egeret, rendezett terráriumban, akár a hörcsögöket vagy tengerimalacokat: a kontrollált körülmények között pedig ez a kis apróság is háziasodik. Anastasia Zharkova előszeretettel alkot pindurka tüneményeket: a kutyusokon, cicákon és süniken kívül legkedveltebb és leggyakrabban megmintázott állata az egér.

A cikk az ajánló után folytatódik

A takaros figurákat az interneten meg is lehet rendelni tőle, elmondása szerint sokan, akik ajándékba szánták a helyes mütyürt, úgy beleszerettek, hogy mégsem adták tovább. Az élethű kézműves munkák annyira elragadóak, hogy szinte testközelinek érezzük a kedves bábuk érzéseit, gondolatait. 

Ezt is szeretjük