Ingyen igényelheted a milliós támogatást: ez a trükk

Hasznos lehet mindenkinek, aki otthonteremtési támogatást szeretne igényelni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Júliustól kibővült a csok - lánykori nevén szocpol -, amit már használt lakás vásárlására és felújításra is igényelni lehet. Így érthetően többen érdeklődnek a támogatás iránt, mint eddig. Az igénylés több ezer forintba is kerülhet, de a NAV elárulja, hogyan lehet még ezt a pénzt is megspórolni. Pofonegyszerű, mutatjuk.

Az ado.hu szúrta ki, hogy a NAV egy nagyszerű trükköt ajánl azoknak, akik a jövőben igényelnék a csok-ot, azaz a családi otthonteremtési kedvezményt.

A kormányrendelet alapján a családok otthonteremtési kedvezményének egyik feltétele, hogy az igénylő 15 napnál nem régebbi okirattal igazolja, hogy a NAV-nál nincs nyilvántartott köztartozása, vagy a kérelem benyújtásának időpontjában szerepeljen a köztartozásmentes adózói adatbázisban - írja.

Az igazolást a NAV állítja ki kérésre, aminek díja 3000 forint. Az elektronikus ügyintézésre kötelezettek csak ügyfélkapun vagy telefonon, a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén keresztül nyújthatják be. Az elektronikus ügyintézésre nem kötelezettek személyesen is intézhetik az igazolást.

Viszont aki szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban, a KOMA-ban, az ezt a 3000 forintot megspórolhatja. Ehhez egy nyomtatványra van szükség, amit a NAV ügyfélkapuján keresztül kell benyújtani a hivatalhoz, ami felveszi az igénylőt a listára. Ez illetékmentes. Ha adott hó utolsó napjáig benyújtja az ügyfél a kérelmet, a következő hónap 10-én frissülő adatbázisban már szerepelni fog a neve.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemrég tartott sajtótájékoztatót a program sikeréről. A július 1. óta aláírt támogatások 80%-át vidéken, illetve 70%-ban használt lakásra igényelték. Egyelőre nem tudni, hogy mikor lehet igényelni albérletre is a támogatást - nagy segítség már az is, hogy nemcsak új lakásokra lehet a pénzt költeni, mint eddig, de sokaknak még használt ingatlanra sem telik -, ugyanakkor a sajtótájékoztatón Novák Katalin államtitkár nem zárta ki, hogy "reális időn belül" bővítik a rendszert.

Ezt is szeretjük