Azt hiszed, jól csókolsz? Egy pillanat alatt kiderül, igazad van-e
Lehet, hogy te is elköveted a tipikus hibákat, és észre sem veszed. Tudd meg, így van-e!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A csókolózás tudománya nem nagy ördöngösség, és általában ösztönből jön, de vannak alapvető hibák, amiket sokan elkövetnek, és rontanak az élményen.

Szerencsére ezek egy kis odafigyeléssel és sok gyakorlással teljesen kiküszöbölhetőek, de ehhez fel kell ismerned, hogy te is bakizol-e. Íme, a leggyakoribb hibák!

Túl nedves csók

Vannak, akik annyira belefeledkeznek az élménybe, hogy közben elfelejtenek nyelni, és emiatt túl sok nedvesség képződik, ami összemaszatolja mindkét felet. Persze csontszáraz ajkakkal sem jó a csók, de egy nyálas élmény maradandó rossz emlék lehet.

Elég, ha a nyelveddel megnedvesíted az ajkaidat, majd ügyelsz rá, hogy mindig időben nyelj, így elkerülheted a fokozott nyáltermelődést és a túl sok folyadék felhalmozódását.

Monotonitás

A másik legnagyobb baki az, amikor ugyanabban a helyzetben vagytok percekig, és az ajkaitok nem mozdulnak, csak a nyelvetek dolgozik. Ez egy idő után a száj és az arc számára is kényelmetlen, ráadásul hamar üressé, unalmassá válik az ilyen csók.

Érdemes figyelni egymás ritmusára, mert kisebb balesetek következhetnek be, ha az egyik fél még nyitott szájjal álldogál, míg a másik már hevesen összezárta az ajkait, és megharapta a partnere ajkát vagy nyelvét.

Passzivitás

A csók akkor jó, ha mindkét fél kiveszi belőle a részét, és ugyanúgy átéli. Kiábrándító, ha az egyikük egyszerűen hagyja, hogy a párja dolgozzon helyette is, legfeljebb néha megmozdítja az ajkát vagy a nyelvét. Ha nem vagy biztos benne, mit kell csinálni, lassítsatok a tempón, és próbáld átadni magad a helyzetnek, hidd el, jönni fog magától.

Túlzott aktivitás

Ám a passzivitás ellenkezője sem szerencsés: az sem jó, ha nem hagyod kibontakozni a párod, hanem letámadod, és megpróbálod felfalni anélkül, hogy odafigyelnél az ő mozdulataira. Ne kapkodj, főleg az elején, és várd ki, hogy a másik mikor kezdeményez egy kicsivel intenzívebb csókot!

Ezt is szeretjük