5 kegyetlenül őszinte válasz Dr. Csernus Imrétől

5 valódi nő kérdésére

Az őszinteségéről híres pszihiátert olvasóink kérdezték az őket kínzó problémákról. Megkapták a választ. Olvasd el te is!

beauty and style
Top olvasott cikkek
Dr. Csernus Imre a nők után ezúttal az erősebbik nem felé fordul, hogy merész és őszinte kérdéseket szegezzen szembe férfiközpontúnak mondott világunk hazugságaival. Olvasóinknak három héten keresztül lehetőségük volt - anonim módon -, hogy online kérdezzék hazánk híres-hírhedt pszichiáterét, Csernus Imrét.

A kérdésekből levont tanulság alapján a doktor úr a következő általánosságot fogalmazta meg minden nő számára: a legtöbb a rinyálásról szól, amikor pontosan tudják, hogy mit kellene tenni, de nem merik megtenni, mert nem merik vállalni az egyedülléttel járó fájdalmat. Keresik a kifogásokat, közben ezáltal ugyanolyanná válnak, mint azok, akik szomorúságot okoznak. Kedves Hölgyeim, félnek felnőni, félnek a befektetendő munkától, ami a fejlődéssel jár. Ezért van az, hogy rinyálnak. Ezért az ilyeneknek a felnőttek boldogsága soha nem jár, csak a vegetálás meg a sírdogálás. Kedves Hölgyeim, az internetes kérdésekkel nem tudják megoldani a személyes konfrontációikat! Azt Önöknek kell!

Dr. Csernus Imre: A férfi

Mitől boldog egy férfi? Miért van a férfiaknak szükségük pótmamára? Dr. Csernus könyvéből a nők és a férfiak is választ kaphatnak ezekre az izgalmas kérdésekre. A pszichiáter a nők után ezúttal az erősebbik nem felé fordul, hogy merész és őszinte kérdéseket szegezzen szembe férfiközpontúnak mondott világunk hazugságaival. Ha te is szeretnél választ kapni kérdéseidre, akkor a könyvből sok titokra rálehetsz.

Kiadja: Jaffa Kiadó
Ára: 3 990 Ft
Még több információ a könyvről. »

- 17 éves lány vagyok, és nem igazán volt eddig párkapcsolatom. Sok fiúnak tetszettem már, van, akivel már egy éve ismerkedünk, és nagyon kedvelem, de úgy érzem, hogy nem menne vele a dolog. Soha senki nem elég jó nekem, úgy érzem. De miért? Velem van a baj?

Dr. Csernus Imre válasza:

- Ahhoz, hogy megtapasztalja, hogy valaki jó-e Önnek, ahhoz merni kellene beleugrani egy kapcsolatba. Megkapni a pofonokat, és utána tanulni a hibákból. Tudja, akik nagyon válogatnak, soha nem voltak igazából éhesek!

- 23 éves lány vagyok. Egy hónapja lett vége a hároméves kapcsolatomnak. A három év alatt egyszer sem sikerült orgazmust elérnünk a partneremmel nálam, pedig tényleg mindent megtettünk érte. Eddig még magamnak sem sikerült soha. Semmi sem engedett arra következtetni, hogy bármelyikünknek is testi problémája lenne, ami miatt nem valósult meg a testi beteljesülés.

Dr. Csernus Imre válasza:

- E mögött a probléma mögött általában jelentős szintű bizalmatlanság van. Az orgazmus mindig egy bizalmi kérdés a nőknél. Valószínűleg nem bízott meg benne, és nem volt szerelmes. A bizalmatlanság érzésével nem lehet szerelmesnek lenni. Egymásnak kölcsönösen átadjuk magunkat, az a szerelem. Egyrészt. Másrészt lehetséges egy szexualitással kapcsolatos pszichotrauma, amelynek következtében a nemi szervek érintése egy belső blokkot vált ki, és így nem kívánja a szexet.

Nézz körül dr. Csernus Imre blogján, és tedd fel a kérdéseidet, vagy csevegj a többiekkel! Részletekért kattints! »

A kiadó és a szerző mindenkit sok szeretettel vár dedikálásra és beszélgetésre Szily Nóra közreműködésével:
július 29. 18:30 Libri Mammut könyvesbolt.

- 20 éves nő vagyok. Együtt vagyok már több mint fél éve a párommal, aki 34 éves és nős. Nagyon féltékeny a párom, nem csak a férfiakra, hanem a barátnőimre is. Soha nem csaltam meg, de még meg sem fordult a fejemben. Ő viszont folyton azzal jön, hogy én hűtlen vagyok és pasizom, csak azért, mert van pár ismerősöm, akivel még most is tartom a kapcsolatot, és férfi. Szinte már vadássza azt az alkalmat, mikor kaphat engem valamin, mikor mondhatja azt, hogy én félrelépek. Tudni kell, hogy a feleségével nyílt házasságban él, elvileg nincs köztük semmi, mert a nejének is van valakije.

Dr. Csernus Imre válasza:

- Találkozott már a feleségével, hogy bebizonyosodjon, hogy ez tényleg egy nyílt házasság? A pasi teljesen önmagából indul ki. Az önmaga félelmeiről beszél, mert ő bizony kettős életet él, hazudozik és így tovább. Azonban elvárja a másiktól azt, amit a saját életében nem tud megtenni, ezek a tipikus álszentek. Gondolja át, hogy meddig akar kapcarongy lenni! Még időben van. Ez nem szerelem, hanem játszmák tömege.

- Miért igénylik a férfiak a kis játékaikat?  Mire jók ezek a játékok nekik? Összejövünk, aztán „el van veszve” mindegyik, akivel igazán jól érzem magam. Van, aki két hétre, van, aki három hónapra, aztán amikor már-már elfelejtem, akkor hirtelen felbukkan, és játszunk tovább. Van, amikor hihetetlen intenzitással, van, amikor csak lazán. Később levakarhatatlanná válik, vagy éppen kikezd mással, miközben rám pedig féltékeny. Hány része van ennek a játéknak, amit játszanak? Miért is csinálják? Van egyáltalán olyan férfi, aki egyszerűen önmagát adja? Egyszerűbb az életet őszintén magamat adva élni. Vagy nincs igazam?

Dr. Csernus Imre válasza:

- Van ilyen férfi, de csak munkával lehet megtalálni. Vannak olyan pasik, akik azt keresik, amit az anyjuktól nem kaptak meg.

A levakarhatatlanok a tulajdonuknak tekintik és ki akarják sajátítani. Vannak, akik csak a szexért vállalják a felelősséget, mást nem akarnak. Aztán amikor megint feszíti őket a dolog, akkor újra megkeresik. A pasik zöme a hiteles párkapcsolattal járó felelősséget messze elkerüli, mert az következetes és kemény munkába kerül. Akikről felismeri, hogy vámpírok, azokat le kell csontozni, és akárhova is megy, egyszerűen érezze, hogy mindezt önmagáért teszi, és közben jól is érzi magát. És közben legyen éber! A vérszívókat kinyírni, aki meg elsőre nem azt sasolja, hogy milyen a melle meg a feneke, azzal két lehetőség van. Egyrészt vagy rátalált az igazira, vagy talált egy profi vámpírt. Ezt csak éberséggel lehet észrevenni!

Csernus Imre - pszichiáter

Mitől boldog egy férfi? Miért van szüksége pótmamára? Milyen az érzelmi intelligenciája? Miért nem képes udvarolni? Miért nem képes pihenni, illetve egyedül is jól érezni magát? Miért szűnt meg benne a bátorság? A nők élete sokszor a férfiak körül forog, és szinte mindennap érezheted, hogy olyanok, mintha más bolygóról jöttek volna. Ha kérdésed van a férfiakkal kapcsolatban, egy pszichiáter, aki ráadásul férfi, hasznos tanácsokkal láthat el.

Kérdezd a témában szakértőnket! »

- Jelenleg nem vágyom komoly kapcsolatra a felelősség miatt, de ha ezt megmondom a férfiaknak akkor megijednek. A kérdés az, ha egy nőnek ilyen vágyai vannak, akkor nem fejezheti ki, mert ezért a társadalmi konvenciók miatt meg kell hogy kövezzék? Különben is, ha a jó szexuális élet egy alappillére a jó kapcsolatnak, akkor egy érzelemmentes szexből is lehet aztán funkcionáló párkapcsolat, ugye?A másik pedig az, hogy a férfi nem őszinte, mert ha csak szexet akar, akkor is azt állítja, hogy lehozza a csillagokat az égről, amit a naivabb hölgyek be is vesznek. Nem lehet őket valahogy őszinteséghez és némi felelősségtudathoz szoktatni?

Dr. Csernus Imre válasza:

- Vannak olyan pasik, akik erre a fajta kapcsolatra is szívesen vállalkoznak, csak meg kell találni őket. De véleményem szerint az emberi mohóságból adódóan előbb-utóbb kialakul a birtoklási vágy, és úgyis belecsúszik az érzelmekbe. Szerintem az ilyen alapvető dolgokat nem lehet felülírni. Sajnos Magyarországon a negatív, nem megfelelő szocializáció miatt ilyenek az emberek az érzelmek megoldását illetően. Nem merjük kimondani, kimutatni az érzelmeinket, mert attól félünk, hogy károsodunk, miközben ez az egyik legjobb fegyverünk lehetne, ha a megfelelő helyzetben ezt jól használjuk. Ezt észrevenni megfelelő éberséggel lehet csak! (%oldalmero(424188,343196)%)
Ezt is szeretjük