A férfi egyedül épített csatornát a falujában: 30 évig dolgozott, de megérte

Senki nem segített a férfinek csatornát építeni, egyedül ásta ki harminc év alatt.

csatorna

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

India egyik államában, Bihárban egy idős férfi kezdetleges eszközeivel és puszta kezével épített egy csatornát, ami összegyűjti a lefolyó esővizet falujának. 

Laungi Bhuiyan egymaga 3 kilométer hosszú kanálist ásott ki úgy, hogy a falubeliek közül senki nem segített a megvalósításban. Összesen harminc évébe került, de sikerült a vizet a kis település közelében lévő tavacskába vezetnie. 

Kitartó munkával épített csatornát a férfi

- Az elmúlt harminc évben a közeli erdőben tereltem marháimat, miközben folyamatosan alakítottam a csatornát is - mondta Laungi Bhuiyan, akinek egész faluja hálás lehet.

A lakók mindig is vízhiányban szenvedtek, mivel a környező hegyekről lezúduló esővíz egy messzi folyóba csorgott, nem a faluhoz. Ezért sokan inkább elköltöztek ahelyett, hogy Laungi Bhuiyanhoz hasonlóan a megoldáson dolgoztak volna.

A férfi a közeli kis tóba vezette a vizet. Másfél méter széles és egy méter mély csatornát hozott létre. Ennek köszönhetően a helyiek most már meg tudják itatni állataikat, megöntözni a terményeiket, mindezt anélkül, hogy a vízhiány miatt aggódnának. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az elképesztő teljesítmény híre egyre csak terjed. Bhuiyan nemrégiben egy indiai tévécsatorna híradójában is szerepelt, miután a Twitteren egy, a férfiról szóló poszt alatt megkértek egy milliárdost, hogy támogassa Kothilawa hősét, és adjon neki egy traktort.

A milliárdos szerencsére örömmel segített, így most már hamarosan saját járművén tudja felügyelni az általa kialakított csatornarendszert.

Ez a kutyus kitüntetést érdemelne bátor cselekedetéért: hősies dolgot vitt véghez

Időnként felröppennek a világhálón különféle hírek hősies tettet véghezvitt kedvencekről, akik egy életre lekötelezték gazdájukat. Hasonló történt a Kalifornia állam Stockton városában élő Nana Chaichanhda családjában is.

Ez a kutyus kitüntetést érdemelne bátor cselekedetéért: hősies dolgot vitt véghez

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Kiemelt kép forrása: A kép csak illusztráció, Getty Images Hungary, ajánlóképek forrása:  YouTube / ANI News Agency )

Ezt is szeretjük