A budapesti repülőtér nevében próbálkoznak a gátlástalan csalók: sok pénzed bánhatja, ha bedőlsz ennek az akciónak

Egy a valódihoz megtévesztésig hasonlító oldalról támadnak a csalók.

Csalók a Budapest Airport nevében
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csalók élnek vissza a Budapest Airport nevével, akik állítólagos elveszett bőröndöket kínálnak megvételre néhány száz forintért, számolt be az Economx.hu.

Csalók a Budapest Airport nevében

Az online bűnelkövetők egy, a valódihoz megtévesztésig hasonló honlapról támadnak, ahol azt írják, hogy helyhiány miatt sürgősen ki kell üríteni a reptér raktárát, és az ott tárolt elhagyott poggyászokat nem semmisítik meg, hanem jelképes, 729 forintos összegért áruba bocsátják a tartalmukkal együtt, idézi a lap a Tények beszámolóját. 

Az oldalt egyébként egy ciprusi cég üzemelteti, akik gátlástalanul megcsapolják a bankkártyákat a nekik megadott adatok alapján. 

GettyImages-687511156
Fotó: Peter Dazeley / Getty Images Hungary

Egy IT-szakember elmondta, hogy a bűnözők a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér arculati elemeit felhasználva hozták létre a megtévesztő oldalt, de a weboldal címéből megállapítható, hogy az valójában nem a hivatalos oldal. A csalók az egyszeri 729 forint után még további összegeket vonnak le a megadott bankkártyákról. 

"Három nap múlva 11 900 forintot, majd 14 naponként ismétlődve szintén 11 900 forintokat, amíg le nem tiltjuk a kártyánkat vagy valamilyen módon meg nem szüntetjük ezt az állítólagos előfizetést. Bőröndöt mindenesetre biztosan nem kapunk" - fogalmazott a szakember. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

A csalók egy állítólagos jótékonysági promóciót indítanak, és jelképes összegért árulják az elhagyott bőröndöket, ám az oldalt üzemeltető ciprusi cég valójában ködös internetes szolgáltatást árul. 

Az elveszett bőröndöket a valóságban nem szokták megsemmisíteni. Ha nem találják meg a tulajdonosukat, akkor azok idővel a légitársasághoz kerülnek. 

Az elmúlt időszakban egy másik csalás is el kezdett terjedni a közösségi médiában. Erről ebben a cikkben olvashatsz részletesebben. 

Jön a 150 forintos napijegy a BKK-nál: így vásárolhatod meg

Egy nyereményjátékon is részt lehet venni.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük