Fidesz: Ver a férjed? Ne hisztizz, szülj gyereket!

"Leírhatatlan szégyen"

A Fidesz sajátosan értelmezi a családon belüli erőszakot. Ha szülsz, nem vernek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfőn hajnali három helyett 11 óra körül került sor a családon belüli erőszak parlamenti vitájára. A Fidesz vezérszónoka Varga István volt, aki Erstey Katalin LMP-s képviselő beszámolója szerint azt mondta, ha a családon belüli erőszak tényállását betennék a Btk.-ba, akkor a válófélben levő nők alaptalan vádakkal támadnák meg a férfiakat, és ez hova vezetne? Szerinte ehelyett a nőknek újra vissza kellene térniük az otthonukba, a gyerekeket nevelni a munka helyett, és akkor nem is lenne baj. 

Varga István elmondta azt is, véleménye szerint "majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni."

Leírhatatlan szégyen

- Leírhatatlan szégyen - kommentálta Varga István szavait az LMP-s képviselő, aki szerint nincsenek szavak annak leírására, ami a Parlamentben folyt éjfélig.

- Halász Pálma és több érintett nő, valamint az Avon felelős munkatársa ott ültek a páholyban, és nem hittek a szemüknek. Az én arcom égett a szégyentől, hogy önkéntesek százai, ezrei hónapokig álltak az utcán és gyűjtötték az aláírásokat, és a végeredménye ennek a népi kezdeményezésnek egy hatalmas arculcsapás az országgyűléstől is. Mindazok, akiket ver a családtagja, akik gyerekét bántalmazzák, most azt láthatták, hogy a 90%-ban férfiakból álló parlament is így bánik velük, ennyibe veszi őket - tette hozzá. 

Ertsey Katalin blogjában beszámolt arról is, hogy az esti plenáris után 260 kormánypárti képviselőből mintegy 250 hazament, a vita elején nyolc Fidesz-KDNP-s volt a teremben, a végére pedig hatan maradtak, akik közül ketten a következő vita miatt voltak bent.

A képviselő beszámolója szerint a Fidesz részéről egyetlen nő nem volt jelen, aki elmondhatta volna, "tényleg nem oké", hogy hetente egy nő és havonta egy gyerek hal meg a családon belüli erőszak következményeként.

Akiknek az élet maga a pokol

Nézegess képeket!

Elolvasom

Annak érdekében, hogy a családon belüli erőszak a Büntető Törvénykönyvben különálló tényállás legyen, az Élet-Érték Alapítvány gyűjtött össze több mint 100 ezer aláírást. Mivel ez nem elég ahhoz, hogy az Országgyűlés automatikusan törvényt hozzon, ezért csak vitázniuk kellett a kérdésről.

Varga István egyelőre nem adott magyarázatot kijelentéseire.

Ezt is szeretjük