Csabai kolbászfesztivál: koncertek és kolbásztöltő verseny a hétvégén
Október 28-31.
Egészen hétfő estig tart a színes program Békéscsabán.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csabai kolbász világhírű hungarikum, az Európai Unió által földrajzi árujelzővel védett élelmiszer. Hazai és külföldi népszerűsítésében fontos szerepet játszik a Békéscsabán megrendezett Csabai Kolbászfesztivál. Szinte nincs az országban olyan ember, aki ne ismerné a rendezvényt, ő maga vagy rokona, ismerőse ne járt volna már a fesztiválon.

A közel százezer látogató nemcsak Békés megyéből, hanem hazánk minden területéről érkezik. Az esemény több ezer külföldi látogatóval is büszkélkedhet. Aki pedig egyszer eljött, az újra és újra részt vesz a fesztiválon, melyet különleges hangulata egyedivé és felejthetetlenné tesz. 2011-ben október 28. és 31. között rendezik meg a fesztivált.

Csabai kolbászfesztivál

A fesztivál egyik fő programja a rengeteg érdeklődőt vonzó, október 29-én 10 órakor kezdődő kolbászkészítő verseny. A tavalyi évhez hasonlóan idén is közel ötszáz csapat vesz részt a megmérettetésen, melyen hamarosan az utolsó szabad helyek is betelnek. A fesztivál történetében először egyetemista gyúrásra is lehet jelentkezni, melyre október 30-án 10 órától kerül sor. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy a csabai kolbász és a fesztivál elkötelezett rajongóivá tegye a következő generációt is.

Koncertek

  • Parno Graszt – október 28. 19:00
  • Boban Markovic - október 28. 21:30
  • Magna cum Laude – október 30. 21:30
  • Csík Zenekar – október 31. 18:00

Disznóvágás-bemutató, az elmúlt 15 év bajnokai

A koncertek és a kolbászkészítő verseny mellett disznóvágás-bemutatók, szárazkolbász-verseny, disznótoros ételek, bográcsos töltött káposzta és kolbászos tarhonyás ételkészítési versenyek, népzenei és néptánc bemutatók szórakoztatják majd az érdeklődőket.

Külön megmérettetést szerveznek az elmúlt 15 év bajnokainak, győztes csapatainak, és megemlékeznek Krajcsó Pál hentesmesterről, aki 2000-ben elsőként kapta meg a fesztivál Életműdíját.

Csabai kolbászfesztivál
Helyszín: Békéscsaba, Városi sportcsarnok
Időpont: 2011. október 28-31.
Jegy: 600 forint, 4 napos bérlet: 2000 forint.
A részletes programot itt találod.

Kép: www.facebook.com

Ezt is szeretjük