Felkészültél a télre? (x)
A téli közlekedés néhány egyszerű alapszabályát szem előtt tartva biztonságban érezheted magad az úton. Tudd meg, mire érdemes odafigyelned!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A téli közlekedés alapvető eszköze a téli gumiabroncs. Hideg időben már enyhén csúszós útfelületen fékezve is néhány méterrel rövidebb távon áll meg egy téli gumival felszerelt autó, mint nyári gumit viselő társa, és havas úton ez a különbség még fokozottabban jelentkezik.

Persze egy téli gumigarnitúra nem olcsó mulatság, de ha akár csak egy koccanást is elkerülünk vele, akkor már behozza az árát, családunk biztonságáról nem is beszélve.
Ha külföldre mész, készíts be a csomagtartóba hóláncot is, amelynek felszerelését még időben, ideális körülmények között gyakorold be, ne hidegben és hóban próbálkozz meg vele először. A hólánc felszereléséhez elkél egy vászonkesztyű is, de a hókefét és a jégkaparót ugyancsak minél hamarabb érdemes bekészíteni, hiszen az első hóesés mindig váratlanul érkezik.

Noha a ma kapható üzemanyagok már tökéletesen megfelelnek a téli használtra, a hűtőfolyadék szintjét és dermedéspontját érdemes ellenőrizni, illetve ellenőriztetni, ezt ugyanis kérésedre a legtöbb benzinkútnál készségesen elvégzik. A szélvédőmosó tartályába is csak téli mosófolyadékot tölts, különben könnyen a műanyag tartály láthatja kárát. Ha az ablaktörlő csíkosan töröl, akkor feltétlenül cseréld ki a lapátokat. A fenti szabályok figyelembevételével számos téli kellemetlenségtől óvhatod meg magad.

Válaszd a legjobb téli gumit a biztonságért!

A német Auto Zeitung magazin szakértői által lefolytatott, az idei téli szezon első
abroncstesztjén a ContiWinterContact™ TS 830 győzedelmeskedett. Az univerzális téli gumiabroncs verhetetlennek bizonyult a 190 km/h sebességhatárig jóváhagyott abroncskategóriában.

Az abroncsok minősítési rendszerébe egy új értékelési szempontot is felvettek, nevezetesen az adott termék teljesítményét latyakos útfelületen.
- Téli körülmények között a Continental abroncs meggyőző teljesítményével vívta ki mindenki tiszteletét. A tapadása kiváló, amely egyedülálló úttartással és könnyed kezelhetőséggel párosul - kommentálta a magazin.

A Hannover központú Continental abroncsa vizes és száraz útfelületen egyaránt kimagaslóan teljesített: - A Conti abroncs még a vezethetőség határán is figyelemreméltó teljesítményt nyújtott vizes útfelületen. Kiegyensúlyozott, kiváló irányíthatósággal - jegyezték meg a szakértők.

Cselekedj időben, hogy elkerüld a veszélyt!

Az abroncs száraz útfelületen tapasztalt tulajdonságait ugyancsak pozitívan értékelték a tesztelők: - A Continental abroncsát még a teljesítmény határán is rendkívül precíz kezelhetőség jellemezte, amely egyedülállóan rövid fékúttal párosult.

Az Auto Zeitung szakértői a publikált teszteredményeken és a professzionális véleményeken felül – melyek segítenek a vezetők részére a legmegfelelőbb abroncs kiválasztásában –, egy fontos tanácsot is megfogalmaztak: - Aki a legmegfelelőbb abroncsot szeretné felszereltetni autójára, igyekezzen minél előbb elkezdeni a keresést, amíg még van választék, és még könnyű időpontot kapni szerelésre. Így elkerülhető a hosszas várakozás és kiküszöbölhetőek az időjárás változásának következtében fellépő biztonsági kockázatok.

További információt a www.continental.hu weboldalon találsz.

Forrás: Autoteszt.com és Continental Hungaria Kft.(%oldalmero(509293, 414967)%)

Ezt is szeretjük