Egy dolog, ami idén nem hiányozhat az iskolatáskából
Tabletet teszteltünk
Megkönnyítheti a tanulást és a kapcsolattartást.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemrégiben a Mall.hu jóvoltából szerkesztőségünkbe érkezett egy Colorovo CityTab Supreme 8"H táblagép, amelynek működését az elmúlt néhány napban teszteltem.

Az igényes, kemény dobozos csomagban a táblagép és egy töltő fogadott, valamint a többek közt magyar nyelvű használati utasítás. Egy gyors regisztráció után már birtokba is vehettem a szerkezetet, amelynek kezelőfelülete teljesen olyan, mint egy asztali számítógépé - íme, a tapasztalatok!

CityTab Supreme 8"H

Szépen hangzanak az olyan információk, mint a 8"-os kijelző, a 16 GB belső memória vagy az 1 GB RAM, de engem mint hétköznapi felhasználót inkább az érdekelt, gyors-e a táblagép, kényelmes-e a használata, könnyen kezelhető-e, és minden olyan funkció elérhető-e rajta, amire nekem, illetve egy hozzám hasonló laikusnak szüksége lehet.

Egy héten át használtam a tabletet, nem végeztem rajta bonyolult műveleteket, leginkább csak interneteztem, fényképeztem és videóztam.

A készüléken magyar nyelvű Windows 8.1-es operációs rendszer fut, ami először egy kicsit szokatlan volt számomra, mert én eddig csak a 7-et használtam, de szerencsére hamar és könnyen ráállt a kezem a mozaikos megoldásra.

A gép fogása kényelmes, tenyérbe illeszkedő, és a fémes borításnak köszönhetően kellemes. Működése gyors, azonnal vette és végrehajtotta minden utasításomat, és szerencsére logikus és egyértelmű a rendszer kialakítása is, például bármikor előhívhattam a billentyűzetet - ami szintén magyar nyelvű -, ha szükség volt rá.

Összegzés

A táblagép az egyhetes használat alatt egyszer sem fagyott le, probléma nélkül tudtam rajta nézegetni a közösségi oldalakat, keresni, fotókat és videókat nézegetni - a hangszórója is meglepően tiszta hangot ad egy táblagéphez képest. Az akkumulátor több egy-kétórás használatot is kibírt.

A negatívumok listáján mindössze annyi szerepel, hogy a 2 megapixeles kamerával készített fotók és videók minősége nem a legjobb, és nekem hiányzott a tabletről egy fizikai Vissza gomb, amivel könnyebben tudtam volna mozogni az opciók között. Mindent összevetve hasznos kis gépet ismertem meg a Colorovo CityTab Supreme 8"H-ban, egy olyan mezei felhasználónak, mint én, hasznos szolgálatot tehet utazás, iskola vagy munka közben.

Ezt is szeretjük