2023-ra teljesen átalakul a Citadella: sokkal szebb lesz a felújítás után
Három éven belül megújul a Citadella és környezete.

citadella-turista
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kiemelt beruházás keretében újulhat meg a Gellért-hegy tetején álló Citadella és környéke a kormány friss döntése értelmében - mondta el az erőd hétfői sajtóbejárásán a projekt kormánybiztosa. Fodor Gergely hangsúlyozta, hogy a Citadella most kezdődő megújításával sok évtizedes adósságot törlesztenek, de észszerű és megvalósítható tervekkel készülnek.

Az erődben a magyarság szabadságküzdelmeire emlékező, hiánypótló múzeumot és Budapest egyik legszebb közparkját alakítják ki. Úgy fogalmazott: szerethető, új találkozási pontként és közösségi térként fog megnyílni az átfogó rekonstrukción áteső, hosszú évtizedek óta elhanyagolt hely.

A kormánybiztos szerint a részben az erőd közepén álló második világháborús betonbunker bontásával kialakított új park és a Citadellában létrejövő közösségi terek lehetőséget adnak majd arra, hogy a magyar és külföldi vendégek ne csak egy fotó erejéig látogassanak el a Gellért-hegy tetejére, hanem hosszabb időt is tartalmasan el tudjanak ott tölteni - írja az MTI.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ezt is szeretjük