Elpöckölte a cigit egy férfi az állatkertben: óriási botrányt kavart, ami ezután történt
A megrázó felvétel tornádóként söpört végig az interneten.

cigaretta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy pöfékelő orangutánt filmeztek le a hétvégén egy indonéz állatkertben. Az állatvédő szervezetek hosszú ideje próbálják bezáratni az intézményt a minősíthetetlen körülmények miatt. 

A helyszín az Indonézia fővárosától, Jakartától mintegy 120 kilométerre délnyugatra lévő Bandung Állatkert, ahol vasárnap egy fiatal férfi úgy döntött, jó móka lenne bepöckölni a félig elszívott cigarettacsikkjét a borneói orangután kifutójára. A felvételen mindez tökéletesen látszik, ahogy az is, amint az emlős felszedi a földről, és mindenki szeme láttára elszívja. A videó pillanatok alatt bejárta az internetet. 

Ki a felelős?

Marison Guciano, az Indonéz Állatjóléti Társaság alapítója szerint, bár a férfi bűncselekményt követett el, az elsődleges felelősség a magánkézben lévő intézményt terheli, mivel nem ellenőrizték, illetve nem világosították fel a látogatókat az állatkert szabályairól. 

Az alapvető probléma ugyanakkor az aktivisták szerint az, hogy egyáltalán nincsenek az állatok jólétére vonatkozó előírások. Ez országszerte hatalmas gond, hiszen a legtöbb intézményben borzalmas állapotok uralkodnak, a ketrecektől kezdve a táplálékhiányon át az élőlények egészségi állapotáig. 

Az állatkert szóvivője szerdán nyilatkozott arról, hogy sajnálják a történteket, és megtették a szükséges rendőrségi feljelentést. A szóvivő szerint az Ozon nevű, 22 éves orangután felügyelője valószínűleg éppen a mosdóban volt a történtekkor.

Az intézmény munkatársa megjegyezte, a látogatók számára jól látható helyre kifüggesztették, hogy tilos az állatokat etetni, illetve cigarettát adni nekik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem ez volt az első eset

Az állatvédők tavaly óta követelik a bandungi állatkert bezárását, miután több fotó is nyilvánosságra került csontsovány maláj medvékről, akik a látogatóktól próbáltak élelemhez jutni, és a saját ürüléküket ették. 

Két évvel ezelőtt pedig egy időre bezárták a parkot, miután elpusztult szumátrai elefántjuk tetemén zúzódásokat találtak. Ahogy a cigarettázó orangután sem egyedi eset Indonéziában, egy másik állatkert lakója ugyanis nikotinfüggő lett, miután beleszívott az eldobott cigarettacsíkba.

Borzalmas állapotokból mentették ki az oroszlánokat

Két hím oroszlánt mentett ki a Négy Mancs állatvédő szervezet Irak és Szíria háború sújtotta övezeteinek elhanyagolt állatkertjeiből. A két ragadozó lesoványodva, kiszáradva és rémült állapotban került az előző évben Jordániába. Az eseményt szívszorító fotókkal dokumentálták.

Ezt is szeretjük