A kis Charlotte hercegnő megkezdi a munkát: egy egész országot kell elbűvölnie
A monarchiát népszerűsítik a kicsik jelenlétével.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Charlotte hercegnő első hivatalos tengerentúli látogatására, a brit közvélemény pedig arra készül, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegnő kislánya ugyanúgy elvarázsolja majd a kanadaiakat, és növeli a monarchia népszerűségét az észak-amerikai országban, mint ahogy azt bátyja, György herceg tette 2014-ben Ausztráliában és Új-Zélandon.

Vilmos és felesége szeptemberben utazik Kanadába, a nyolcnapos látogatásra mindkét gyermeküket magukkal viszik. A királyi család a Brit Nemzetközösség legfontosabb országai között tartja számon az országot, melynek lakossága azonban egyre inkább megosztott a monarchia jövőjét illetően.

A The Times című brit lap által idézett felmérés szerint a kanadaiak 64%-a támogatja a királynőt, a trónörökös Károly herceget viszont már csak a lakosság 46%-a fogadja el. 42%-ra csökkent azok aránya, akik szerint a monarchikus államformának az elkövetkező generációkra is fenn kell maradnia.

A gyerekek győzik meg Kanadát?

Egyes források szerint a köztársaságpártiak növekvő száma miatti aggodalmak is közrejátszhattak abban, hogy Cambridge hercege és hercegnője a gyerekeket is magával viszi a látogatásra.

György herceg annak idején elbűvölte az ausztrál és az új-zélandi közvéleményt, és az ő sikerének tulajdonították, hogy a republikánus eszmék támogatottsága 35 éve nem látott mélypontra zuhant a két országban, amelyeknek szintén II. Erzsébet az államfője.

Gyerekek nélkül nem garantált a siker

Vilmos és Katalin friss házasként 2011-ben már ellátogatott Kanadába, többek közt Ottawába és a Prince Edward-szigetre. Túlnyomórészt kedvező fogadtatásban részesültek, tüntettek ellenük viszont Québec városában és Montrealban, vagyis azokon a helyeken, ahol hagyománya van a függetlenség gondolatának, és sokan ellenzik a monarchiát.

Rekordhosszú uralkodása alatt a királynő 22 alkalommal utazott az észak-amerikai országba, többször, mint a Nemzetközösség bármelyik államába. Québec városába azonban soha nem tért vissza, miután 1964-ben kipfujolták, és azt kiabálták neki: "Erzsébet, maradj otthon!".

A címlapokat is meghódíthatják

Vilmos és Katalin Brit-Columbiába, azon belül Vancouverbe és a síparadicsom Whistlerbe is ellátogat. Felkeresik a Yukon-vidéket is, és a várakozások szerint találkoznak Justin Trudeau miniszterelnökkel. Gyermekeik a hírek szerint több programra kísérik el őket, de nem mindegyikre. Az viszont már most biztosnak látszik, hogy rengeteg fotólehetőség adódik majd az úton, így a család dominálni fogja a címlapokat.

A hercegi pár idén járt már Indiában és Bhutánban hivatalos látogatáson, oda azonban a sok utazás és az indiai nagy meleg miatt nem vitték magukkal hároméves kisfiukat és valamivel több mint egyéves kislányukat. A látogatás alatt Katalin hercegnő azt mondta, rendkívül hiányoznak neki a gyermekei.

Viccelődve azért hozzátette, hogy György herceg túl rosszcsont ahhoz, hogy velük tartson. Kanadába viszont elkíséri őket a gyerekek spanyol nevelőnője, María Teresa Turrion Borrallo, aki Ausztráliába és Új-Zélandra is a családdal tartott.

A fotók forrása: Instagram/Kate Middleton.

Ezt is szeretjük